Na Sicilijo prispelo še okoli 200 migrantov

Kronika

Na italijanski otok Sicilija je v preteklih urah prispelo še okoli 200 migrantov, še eno ladjo z okoli 400 ljudmi na krovu pa je opazila evropska obmejna agencija in ji poslala pomoč. Prišleki se počutijo dobro, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Dve ladji s po 100 migranti na krovu so pred obalo Sicilije prestregle ladje italijanske mornarice, ki od zadnje tragedije pred Lampeduso patruljirajo v Sredozemskem morju. Migrante so prepeljali na Sicilijo.

Agencija za vodenje operativnega sodelovanja na zunanjih mejah EU Frontex pa je južno od mesta Sirakuze na Siciliji opazila še en čoln z okoli 400 prebežniki na krovu. Na pomoč jim je pohitela mornarica.

Že v ponedeljek je na Sicilijo prispelo 250 migrantov. Po navedbah Visokega komisariata ZN za begunce (UNHCR) je v letošnjem letu v Italijo in na Malto prek Sredozemskega morja prišlo že okoli 32.000 prebežnikov. Večina jih prihaja iz Eritreje, Somalije in Sirije. Rim in Valletta zaradi velikega navala zahtevata več pomoči od drugih držav EU.