NA SEVERNEM PRIMORSKEM SE ZAČENJA TESTIRANJE ŠOLNIKOV: Kje in kdaj bodo potekala testiranja za občane?

Goriška

Prihodnji teden bodo štirje zdravstveni domovi na severnem Primorskem nadaljevali z množičnim testiranjem na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi antigenskimi testi. Pri tem bo praznični ponedeljek namenjen testiranju zaposlenih v šolah in vrtcih, ki se v torek odpirajo tudi v goriški regiji.

Kot so danes sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko, predvsem v Novi Gorici upajo, da se ne bodo ponovile kaotične petkove razmere s točke za hitro testiranje, ki jo je povzročil odlok glede možnosti prehajanja državne meje z zahtevo po potrdilu o negativnem testu tudi za dnevne delovne migrante. Ta odlok je bil nato že v soboto spremenjen.

Termini za množično hitro testiranje bodo v naslednjem tednu nekoliko spremenjeni. V Novi Gorici bo tako testiranje za občane v torek med 14. in 18. uro ter nato od srede do petka med 9. in 13. uro na običajni lokaciji na parkirišču pri sodišču. Praznični ponedeljek bo namenjen testiranju zaposlenih v šolah in vrtcih.

Tudi v Posočju bo za vse tri občine, Tolmin, Kobarid in Bovec, testiranje za šolnike in zaposlene v vrtcih organizirano že v ponedeljek, za ostale občane pa bo na voljo v torek od 6.30 do 10.30, v sredo med 14. in 18. uro ter v petek med 8. in 12. uro. Lokacija ostaja ista, športna dvorana v Šolskem centru v Tolminu.

Zdravstveni dom Ajdovščina bo testiranje za zaposlene v vzgoji in izobraževanju organiziral v ponedeljek v Dobravljah, v Ajdovščini in v Vipavi. V torek med 7. in 10. uro bo testiranje le še za manjšo skupino zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Za vse ostale prebivalce obeh občin, Ajdovščine in Vipave, bo testiranje v torek med 10. in 12. uro, v sredo med 12. in 14. uro, v četrtek med 16. in 19. uro in v petek med 12. in 14. uro. Testiranje bo kot doslej v Domu krajanov.

V Idriji bodo v torek prve na testiranje sprejeli ob 6.30, do 11. ure bo to namenjeno samo za zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Za ostale občane bodo vrata v prostorih podhoda Magazin odprta od 11. do 14. ure, v sredo in petek pa med 11. in 16. uro. Hitro testiranje ob četrtkih bo kot doslej v Cerknem med 11. in 16. uro v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija