NA PRIMORSKI CESTI PREHITEVAL VOZILO, KI JE ŽE PREHITEVALO: Trčil v tovornjak, odbilo ga je v drevo in na bok

Kronika

V soboto nekaj po 9. uri zjutraj so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Postojna–Razdrto, na odcepu za Studenec. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 40-letni voznik tovornega vozila peljal iz smeri Razdrtega proti Postojni. Na ravnem delu pred odcepom za Hrenovice ga je pričel prehitevati 85-letni voznik, za njima pa je pripeljal še 75-letni voznik, ki je v tem pričel prehitevati 85-letnega voznika pred seboj.

Vse fotografije so simbolične.

85-letnik je pospešil, 75-letnik pa se je ustrašil in ga je pričelo zanašati. S svojim osebnim avtomobilom je trčil v tovorno vozilo, ki ga je odbilo v drevo, nato pa se je prevrnil na bok.

Voznik in sopotnik sta bila lažje telesno poškodovana in odpeljana na urgenco v ZD Postojna. 75-letnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog zaradi prehitevanja čez neprekinjeno ločilno črto in prehitevanja vozila, ki že prehiteva. 85-letnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog zaradi prehitevanja čez neprekinjeno ločilno črto, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Alkohol in prehitra vožnja

V soboto ob 3.25 so policisti v Kopru odredili pridržanje 63-letnemu vozniku osebnega avtomobila iz Kopra, ki je napihal 0,64 mg/l (in si ni uredil prevoza domov). Sledi obdolžilni predlog. 

Dobro uro kasneje, ob 4.47, so bili koprski policisti obveščeni, da se je na avtocesti za predorom Kastelec v smeri Kopra zgodila prometna nesreča. Trčila sta 21-letni voznik osebnega avtomobila (ki je napihal 0,49 mg/l) in 29-letni voznik osebnega avtomobila iz Nemčije. Vzrok je bila nepravilna stran vožnje. 21-letnemu povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

Kmalu zatem, ob 5.15, so koprski policisti v Izoli ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Kopra. Alkotest je bil negativen, strokovni pregled na prepovedane droge pa je odklonil. Sledi obdolžilni predlog. 

V soboto ob 5.55 je policiste poklical občan in povedal, da je v Kopru na parkirišču vinjena oseba z avtomobilom ljubljanskih registrskih številk podrla količek in želi odpeljati. Policisti so voznika identificirali, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa je odklonil, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Sledi enotni obdolžilni predlog. 

Istega dne ob 22.25 so policisti v Postojni ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Postojne. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,15 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog. 

V nedeljo ob 18.30 so policisti na cesti Kastelec–Kozina peljali za motoristom, ki ni hotel ustaviti na znake za ustavitev. Ustavili so za na Kozini. 46-letni voznik iz Kranja je peljal s povprečno hitrostjo 152 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog. 

Med prometnimi prekrškarji tudi tujici

V petek zjutraj so policisti v Ilirski Bistrici ustavili 44-letnega državljana Francije. Ker pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja, so poslali mednarodno poizvedbo in ugotovili, da nima ustrezne kategorije B. Zasegli so mu vozilo, voznika pa pridržali do privedbe na sodišče.

V soboto dopoldan je koprske policiste poklicalo več občanov iz Nove vasi nad Dragonjo. V Novi vasi je namreč potekala javna prireditev Praznik vina in česna, skozi vas pa je, kljub znaku o prepovedi prometa (dovoljeno le za lokalni promet), peljalo veliko vozil s tujo registracijo. Policisti so zadevo preverili na kraju. Izdali so šest plačilnih nalogov zaradi kršitve prometne signalizacije in pomagali preusmeriti kolono.

V nedeljo ob 5.49 se je zgodila prometna nesreča v Čehovinih, v kateri sta čelno trčila 22- in 30-letnik, dve osebi sta se v nesreči poškodovali.

V nedeljo ob 13.53 so koprski policisti prejeli obvestilo, da je v Dolnjem Zemonu moški padel z vprege.

Inšpektorji in koprski policisti so med vikendom opravljali poostren nadzor nad obalnimi gostinskimi lokali in ugotovili več kršitev.

Kraje in vlomi minuli konec tedna

V Izoli je nekdo s čolna ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha, tip F4BMHL, vreden 1200 evrov. V tamkajšnji marini je nekdo ukradel izvenkrmni motor, znamke Mercury 5, vreden 1000 evrov. V Izoli je nekdo vlomil v klet in ukradel moško cestno kolo Cube Litening, vredno 2500 evrov. 

V Luciji je nekdo v kampu ukradel žensko gorsko kolo, modro bele barve, vredno 1000 evrov. Nekdo je v kampu ukradel tudi kolo znamke Rockride, vredno 250 evrov. V Strunjanu je nekdo s plovila ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha, tip F 2,5 AMHL, leto izdelave 2016, vreden 600 evrov, z drugega plovila pa izvenkrmni motor Mercury F6MLHS, vreden 1200 evrov. 

V Ankaranu je nekdo ukradel moško gorsko kolo, znamke Merida, sive barve. 

V Rižani je nekdo mladoletniku ukradel nahrbtnik, v katerem je imel mobilni telefon XAIOMI REDMI 7, kolesarsko čelado, brisač in kopalke.

Nasilje v družini

Piranski policisti so v petek obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je izvajal nasilje nad partnerko in otroci, so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba

Ilegalne migracije minuli konec tedna

Na območju PU Koper so policisti od petka, 10. julija od 6.00, do ponedeljka, 13. julija do 6.00, obravnavali 46 oseb (od tega so jih 30 vrnili italijanski varnostni organi). Na ilirskobistriški policijski postaji so obravnavali 22 oseb, na koprski 15, na kozinski pet in na piranski eno. Na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Koper so obravnavali tri osebe. Med obravnavanimi osebami jih je bilo 37 z afganistanskim državljanstvom, štiri s pakistanskim in po ena oseba s palestinskim, iranskim, turškim, maroškim in alžirskim državljanstvom.  

Na Koprskem v zadnjih 24 urah 189 nujnih primerov

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 189 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 549 klicev. Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 22 tatvin, štiri vlome, eno drzno tatvino in tri poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so tudi dva primera nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 28 primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija