MED VIKENDOM POOSTREN NADZOR OBALNIH LOKALOV: Kaj so ugotovili inšpektorji in policisti?

Kronika

Policisti so skupaj s tržnim inšpektorjem, inšpektorico Zdravstvenega inšpektorata (ZIRS) in inšpektoricama Inšpektorata za notranje zadeve (IRSNZ) v noči s sobote na nedeljo izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem odlokov vlade v različnih gostinskih lokalih v Portorožu, Izoli in Kopru. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, so inšpektorji izrekli več opozoril in izdali nekaj plačilnih nalogov, medtem ko so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitev s hrupom in izrekli dve opozorili po Zakonu o osebni izkaznici.

Vse fotografije so simbolične.

Inšpektorji in policisti so vzeli pod drobnogled tri lokale v Portorožu, dva v Kopru in enega v Izoli. V enem portoroškem lokalu je tržni inšpektor izrekel opozorilo po zakonu o inšpekcijskem nadzoru.

V drugem lokalu, ki se nahaja v centru Portoroža, sta bili izrečeni dve opozorili po zakonu o inšpekcijskem nadzoru, in sicer s strani zdravstvenega in tržnega inšpektorja. Tržni inšpektor je v tem lokalu izdal tudi plačilni nalog, obravnavali so tudi prekršek, povezan z varnostno službo.

V tretjem portoroškem lokalu ni bilo kršitev.

V izolskem lokalu je inšpektorica zdravstvenega inšpektorata izrekla opozorilo po zakonu o inšpekcijskem nadzoru.

V enem od koprskih lokalov je tržni inšpektor izdal plačilni nalog po zakonu o varstvu potrošnikov, medtem ko je inšpektorica zdravstvenega inšpektorata izrekla eno opozorilo. Izdana je bila tudi ena odločba o prekršku glede varovanja. Koprski policisti so v tem lokalu izdali še plačilni nalog zaradi kršitev s hrupom.

V drugem koprskem lokalu je inšpektorica zdravstvenega inšpektorata izdala plačilni nalog po zakonu omejevanju tobačnih in povezanih izdelkov. Izdana je bila še ena odločba o prekršku, ki je bil tudi v tem primeru povezan z nepravilnim organiziranjem varnostne službe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija