Na obisk v Novo Gorico prihaja še Francoski veleposlanik

Goriška

Župan Mestne občine Nova Gorica, Matej Arčon, bo jutri v Zeleni dvorani novogoriške mestne hiše sprejel veleposlanika Republike Francije v Republiki Sloveniji, Pierra - Françoisa Mouriera.

Tema pogovora bo, kot so sporočili z Mestne občine Nova Gorica, možnost sodelovanja na gospodarskem in kulturnem področju.

 

Pred obiskom na Mestni občini se bo francoski veleposlanik srečal z dijaki novogoriške gimnazije, v popoldanskih urah pa bo obiskal tudi sedež Univerze v Novi Gorici.

Sprejema se bodo udeležile tudi: Anne Duruflé, direktorica Francoskega inštituta Charles Nodier in svetovalka za sodelovanje na področju kulture, Tadeja Cerovšek, vodja področja na Gospodarskem oddelku  veleposlaništva, ter predstavnica Oddelka za tisk francoskega  veleposlaništva Polona Gabrovšek.


Drugi visok obisk v dveh tednih

To je že drugi obisk veleposlanika v dveh tednih. V sredini prejšnjega tedna je bila na obisku v Novi Gorici Turška veleposlanica, Serra Kaleli, ki je z županom Matejem Arčonom ravno tako spregovorila o možnostih gospodarskega sodelovanja med Novo Gorico in vse bolj razvijajočo se Turčijo.

"Župan Matej Arčon si že dlje z gospodarsko diplomacijo prizadeva za pomoč in podporo domačemu gospodarstvu pri lažjem navezovanju stikov s tujimi podjetji," so še sporočili z Mestne občine Nova Gorica