NA MAJSKIH POLJANAH ZAČELI GRADITI STOLPNICO S 73 STANOVANJI: Toliko bo treba odšteti za kvadratni meter (FOTO)

Goriška

Na Majskih poljanah v Novi Gorici so s postavitvijo temeljnega kamna v četrtek uradno začeli graditi drugo stolpnico s 73 stanovanji. Gradnjo bodo predvidoma končali v prvi polovici leta 2021. Prvo izmed treh stolpnic je postavilo ajdovsko Primorje pred stečajem, nepremičnino s potrebnimi dovoljenji za gradnjo še dveh stopnic pa je kupil K. Tivoli.

Stolpnica bo oblikovana edinstveno, tako kot je bila prvotno načrtovana, saj je imela investicija že pridobljeno in veljavno gradbeno dovoljenje. V njej bo 73 funkcionalno in praktično zasnovanih stanovanj, odprti poslovni prostori in podzemna garaža s približno 200 parkirnimi mesti, napovedujejo vlagatelji. Poslovni prostor bo velik približno 1000 kvadratnih metrov, s potencialnim kupcem pa trenutno usklajujejo prodajno pogodbo, je na včerajšnji krajši slovesnosti napovedal direktor podjetja K. Tivoli Tine Vadnal.

Kvadratni meter stanovanja bo predvidoma stal okrog 2000 evrov. Sicer pa je investitor za nepremično na dražbi plačal 2,7 milijona evrov, za gradnjo vsake izmed dveh stolpnic pa bo namenil 10 milijonov evrov. Glede na to, kako uspešni bodo pri prodaji stanovanj, ki jo bodo predvidoma začeli še pred koncem leta, bo odvisen začetek gradnje tretje stolpnice. Tudi ta bo imela 73 stanovanj v 11 nadstropjih.

"Zavedamo se, da je nakup doma življenjska investicija, ki ne vpliva le na bodoče stanovalce, ampak tudi na njihove potomce. Ob zavedanju, da zasnova naših stanovanjskih sosesk vpliva tudi na okolico, stremimo k uporabnosti, pa tudi k modernim in sodobnim standardom," je še dejal Vadnal. Na tem območju je poleg treh stolpnic predvidena gradnja še večjega števila manjših stanovanjskih blokov, vendar tega območja stečajni upravitelj Primorja še ni prodal. Vadnal pa pravi, da o morebitnem nakupu in gradnji na tem območju v podjetju še niso razmišljali.

Novogoriški župan Klemen Miklavič, ki je skupaj z Vadnalom položil temeljni kamen za novo stolpnico, pravi, da si na tem območju tik ob državni meji z Italijo želijo tudi javnih vsebin in ne le stanovanjske gradnje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija