Na demonstracijah proti rasizmu v Stockholmu trije ranjeni

Svet

Na miroljubnih demonstracijah proti rasizmu v okolici švedskega Stockholma so bile danes ranjeni trije ljudje, potem ko jih je napadla skupina skrajnežev, so sporočili iz švedske policije. Na shodu v predmestju Kaerrtorp se je sicer zbralo od 500 do 800 demonstrantov, ki so protestirali proti širjenju rasizma v tem predmestju.

"Prijavljeno demonstracijo je napadla skupina okrog 30 ljudi, ki so se na prizorišču spravili celo na policijo. Tri osebe, od tega tudi policist, so bile ranjene in so jih odpeljali v bolnišnico," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal predstavnik policije Kjell Lindgren.

"Ravno sem bil sredi govora, ko so prišli nacisti in so začeli metati steklenice in petarde proti zbranim," je za švedsko tiskovno agencijo TT povedal pripadnik društva Študenti proti rasizmu Enzo Nahuel. Zaradi napada so aretirali 28 ljudi.

Protest je sicer organizirala mreža Line 17, civilna organizacija, ki že od poletja opozarja na vedno večjo prisotnost nacistične propagande na tem območju.