Na Bovškem že težave zaradi padavin

Posočje

Zaradi močnih padavin v zahodni Sloveniji oz. na Bovškem že naraščajo hudourniki, ki ogrožajo stanovanjske objekte. V Kobaridu je meteorna voda zalila prostore stanovanjske hiše na Gregorčičevi ulici in podjetja TIK Kobarid, v Sužidu pa bližnji hudournik ogroža hišo. Močan veter odkriva strehe. 

Po podatkih spletne strani uprave za zaščito in reševanje, je meteorna voda zalila prostore gostinskega lokala v naselju Staro selo, v naselju Kred pa prostore stanovanjske hiše. V ulici Franca Volariča je meteorna voda zalila klet.

 

Meteorna voda je zalila tudi prostore gostinskega lokala v naselju Staro selo, v naselju Kred pa prostore stanovanjske hiše. V ulici Franca Volariča je meteorna voda zalila klet. V naseljih Kanal in Gorenja vas je močan veter odkrival strehe hiš.

 

V Bohinju narašča voda v Ukancu, na golf igrišču v Bovcu pa je bila zaradi deroče vode ogrožena vodna črpalka.

 

V naseljih Kanal in Gorenja vas je močan veter odkrival strehe hiš.

Danes popoldne bodo padavine zajele vso državo, predvsem njen sever, kjer je razglašen oranžni alarm. Gladina morja bo povišana zaradi močnejšega južnega vetra, obstaja tudi možnost poplavljanja rek. Meja sneženja se bo spustila.

Deli novico: