Na Bernardinu se bo smučalo!

Morda se sliši kot prvoaprilska oziroma enajstoseptembrska, vendar ni. Na Bernardinu se obeta smučarski spektakel, postavljena bo umetna proga, na sporedu bo tudi tekmovanje.

Še pred začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju bo na Bernardinu vse belo in smučarsko, poroča PlanetSiol.net. Čez dober mesec se obeta "šov" na Bernardinu, kjer bo postavljeno začasno smučišče. 

Gre za projekt, ki spodbuja otroške športne aktivnosti, spada pa pod okrilje Mednarodne smučarske zveze FIS SnowKidz. Od cerkve pa vse do hotelske plaže bo postavljena proga z umetnim snegom. Na slednji naj bi bilo dovolj prostora za krajše tekmovanje. Tekmovali naj bi otroci, ekshibicijsko nastopili pa številni znani obrazi zimskih športov. Od Bojana Križaja, Christiana Mayerja, Urške Horvat do Filipa Flisarja. Manjkal ne bo niti piranski župan Peter Bossman

Celoten potek dogajanja sicer še ni znan. "Priprave potekajo. Za sneg bodo poskrbeli pri Elanu, ki bo imel tedaj tam tudi prodajno konferenco, dogodek pa bomo skušali povezati še s Forumom Nordicomom, ki ga letos gosti Slovenija," je za PlanetSiol.net potrdil predstavnik za stike z javnostmi pri SZS Tomi Trbovc.

Tinko |  12 .09. 2013 ob  14: 21
Forca Celestina
Dobro |  11 .09. 2013 ob  23: 44
So nas nasmučali
PETER BOSS |  11 .09. 2013 ob  23: 12
na Bernardinu se smuča neprestano non stop samo frulico moreš met zraven :-)))
kranjski janez... |  11 .09. 2013 ob  17: 51
Eurobasket lahko primerjaš z Zlato lisico.... smučanje v Portorožu je odraz dometa IQ-ja...
janez |  11 .09. 2013 ob  17: 12

Super. Erobasket, smucanje v Bernardinu,... Tako se preganja KRIZO. Delo in inovativnost.
ne briga nikogar ! |  11 .09. 2013 ob  11: 04
Ko ljudje ne vejo več bi se zmislili, privlečejo sneg v Portorož.... Strateški razvoj pa to....