Na Bernardinu bo zrasel Dom vodnih športov

Piran

Občina Piran je v sodelovanju z Mladinskim in športnim centrom Piran (ŠIMC) pridobila gradbeno dovoljenje za Dom vodnih športov, za katerega je Olimpijski komite Slovenije podelil licenco za regijski panožni center jadranja.

Gradnja doma in ureditev okolice bo stala 1,8 milijona evrov. Z gradbenimi deli bodo začeli še v letošnjem letu, saj bodo zrušili stari hangar in ga nadomestili z montažnim. Obstoječi leseni hangar za spravitev in popravila jadrnic je namreč močno načet in dotrajan.

Na novinarski konferenci, ki je potekala danes v prostorih Jadralnega kluba Pirat, je piranski župan Peter Bossman izrazil zadovoljstvo nad začetkom projekta, saj je "športni turizem nedvomno zelo velik potencial v naši občini." "Občina Piran zato tudi finančno podpira jadranje," je še dodal. Na novinarski konferenci sta se predstavili tudi jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki jadrata v razredu 470 in se borita za izpolnitev olimpijske norme. Za nemoteno vadbo jadralk in potrebe JK Pirat je Občina Piran v višini 10.000 evrov sofinancirala nakup novega gumenjaka (coach boat), ki je primeren za trenerja jadralcev. 

njorry |  10 .10. 2013 ob  16: 45
Ja super je, kaj pa s tistim smetiščem od jadralnega centra na pororoški plaži??????