NA AVTOCESTI SO SE MU ODPRLA VRATA: Notri pa 800 kilogramov eksploziva! (FOTO)

Kronika

Voznik kombiniranega vozila, ki so ga celjski policisti v torek ustavili na avtocesti Arja vas-Šempeter, pri prevozu eksploziva ni upošteval predpisanih zahtev. Vozniku so se namreč med vožnjo po prehitevalnem pasu zaradi tehnične neurejenosti vozila odprla vrata tovornega prostora, prevažal pa je 800 kilogramov eksploziva.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, so zaradi nevarnosti, da bi tovor padel po vozišču avtoceste, policisti voznika ustavili. Pri kontroli vozila in tovora so ugotovili, da je voznik prevažal razstrelivo, električne detonatorje in 250 metrov vžigalne vrvice, ki se uporabljajo pri miniranju v kamnolomih.

Poleg tehnične neurejenosti vozila, zaradi katere so se vrata tovornega prostora odprla, so policisti ugotovili še druge nepravilnosti. Med drugim malomarnost pri nalaganju in pritrjevanju tovora ter neskladje med prevozom in izdanim dovoljenjem za prevoz eksploziva.

Pri prevozu eksploziva so zaradi zagotavljanja varnosti v cestnem prometu posebej predpisane zahteve, ki pa jih voznik in pravna oseba nista zagotovila. Zoper voznika, pravno osebo in odgovorno osebo pravne osebe je policija zato uvedla prekrškovni postopek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija