MOŽ, KI JE ZAŽGAL ŽENO, PRED SODIŠČEM: "Ne vem, kaj mi je bilo, da sem prižgal cigareto"

Kronika

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je v torek začelo sojenje Martinu Zaviršku, ki je obtožen, da je avgusta lani svojo 44-letno soprogo polil z bencinom in zažgal. Zaviršek se je na sodišču zagovarjal, da je z bencinom želel politi avto, da bi ženi preprečil odhod od doma, danes poročajo mediji. Dejal je, da je po politju avta prižgal cigareto.

V zagovoru je Zaviršek opisal preteklost odnosa med njim in soprogo ženo. Dejal je, da je lani pomladi posumil, da ima žena ljubimca. Enkrat naj bi ji tudi sledil do kraja, kjer se je srečala z moškim. Zagotovila naj bi mu, da je stike prekinila, nato pa naj bi med njenimi stvarmi Zaviršek našel kontakt moškega, pišejo Delo, Dnevnik, Večer in Slovenske novice.

Z ženo se je Zaviršek soočil po njenem prihodu z dela. Priznala naj bi mu, da stikov ni prekinila, nato je želela oditi v Kočevje. Nato naj bi pograbil posodo z bencinom, se je zagovarjal Zaviršek. Z bencinom je želel politi njen avto, da ne bi odšla, je dejal. Med prerivanjem pa je polil tudi njo. "Ne vem, kaj mi je bilo, da sem prižgal cigareto," se je zagovarjal na sodišču.

Po tem je zbežal do potoka. Povedal je, da je noč preživel v potoku in si želel umreti. Na obravnavi so pričali še brat Zavirška in soseda. Pričanja pa nista podala sinova obtoženega.

Zaviršek je obtožen, da je 12. avgusta lani na dvorišču pred domačo hišo ženo polil z gorljivo tekočino. Dva tedna pozneje je v bolnišnici poškodbam podlegla. Tožilka Špela Brezigar trdi, da je to storil iz brezobzirnega maščevanja, ker ga je soproga nameravala zapustiti zaradi drugega moškega.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  01 .04. 2021 ob  07: 29
pojdi v pekel