ŽENO POLIL Z BENCINOM IN ZAŽGAL: Krivde za umor ni priznal

Kronika

Martin Zaviršek z območja Grosuplja, obtožen, da je avgusta lani svojo 44-letno ženo polil z bencinom in zažgal, na predobravnavnem naroku v ponedeljek ni priznal krivde za umor iz maščevanja, kar mu očita tožilstvo, danes poročajo mediji.

Zaviršek je obtožen, da je 12. avgusta lani okoli 20.50 na dvorišču pred domačo hišo ženo polil z gorljivo tekočino. Dva tedna pozneje je v bolnišnici poškodbam podlegla. Tožilka Špela Brezigar trdi, da je to storil iz brezobzirnega maščevanja, ker ga je žena nameravala zapustiti zaradi drugega moškega.

V sodni preiskavi se ni zagovarjal. Tudi v ponedeljek se vsebinsko obtožnice po navedbah časnika Dnevnik niso dotikali, za kar bo čas na glavni obravnavi. V katero smer bo šel zagovor, je po zaključenem naroku medijem namignil zagovornik Mitja Pavčič. Po njegovih besedah je prišlo do tragedije in nekdo mora za to odgovarjati, 47-letni Zaviršek bo sprejel kazensko sankcijo, a je treba upoštevati, da nikakor ni šlo za umor iz brezobzirnega maščevanja.

"Ni ji želel vzeti življenja, ne poškodovati, niti ne ogroziti. Lahko da je šlo za povzročitev smrti iz malomarnosti ali povzročitev splošne nevarnosti, torej povsem drugo kaznivo dejanje. Kajti tarča je bilo vozilo, ne pa oškodovanka," je po navedbah Dnevnika izjavil Pavčič. Ko se je usodnega večera žena pripeljala iz službe, ogenj namreč ni zajel le nje, ampak tudi njen avto.

O Zavirškovem duševnem stanju v času kaznivega dejanja je svojo oceno že podal psihiatrični izvedenec Rok Tavčar. Kot je bilo razbrati v ponedeljek, je bil prišteven.

Na sojenju bo pričal tudi obtoženčev brat. Po dejanju so se z njim pogovarjali policisti in o tem napisali uradni zaznamek. V preiskavi je brat izkoristil pravno dobroto in odklonil pričanje, zato bi morali uradni zaznamek izločiti iz sodnega spisa. Vendar je tam ostal in ga je sodnica Maja Povhe izločila v ponedeljek.

Ker pa se je z njim že seznanila, je zagovornik predlagal njeno izločitev iz sojenja, češ da je podan dvom v njeno nepristranskost. O predlogu bo odločil predsednik sodišča Marjan Pogačnik. Ali bo sojenje vodila Povhetova ali kdo drug, bo znano v kratkem, še navaja Dnevnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija