MOTORISTIČNA SEZONA JE TU: Dars organizira brezplačen trening varne vožnje za motoriste

Slovenija

Dars tudi letos organizira brezplačna usposabljanja in trening varne vožnje za motoriste, saj ti spadajo med najbolj ranljive skupine udeležencev v cestnem prometu, so zapisali v sporočilu za javnost. Usposabljanja bodo potekala ob sobotah v aprilu in maju.

Po uvodnem teoretičnem delu se bodo motoristi preizkusili v praksi oziroma nadgradili že pridobljena znanja in veščine vožnje motornega kolesa na poligonu. Seznanili se bodo s tehnikami vožnje motornega kolesa v različnih situacijah, obnovili znanje iz prve pomoči ter prisluhnili gasilcem in policistom. Znanje iz predavalnice in poligona bodo motoristi ob koncu nadgradili z relacijsko vožnjo v koloni, kjer so predvideni tudi postanki za popravek morebitnih napak in pogovor o vožnji v prometu, so še zapisali.

Usposabljanja bodo potekala v avtocestni bazi Postojna. Vsa usposabljanja bodo potekala od 9. do 17. ure, prvo pa bo danes. Naslednja usposabljanja bodo 13. in 20. aprila ter 11. in 25. maja. Zanimanje za usposabljanje pa je očitno veliko, saj so po podatkih spletne strani Darsa vsi termini že zasedeni. Dars izvaja usposabljanje v sodelovanju s postajo prometne policije Koper, Zdravstvenim domom Postojna, Prostovoljnim gasilskim društvom Pivka, svetom za preventivo Občine Postojna in agencijo za varnost prometa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija