MORILSKA MEDICINSKA SESTRA: Osumljena umora osmih dojenčkov in desetih spodletelih poskusov

Kronika

Policija v mestu Chester na severozahodu Anglije je vložila obtožnice proti medicinski sestri zaradi osmih umorov dojenčkov in desetih poskusov umora dojenčkov v lokalni bolnišnici. 30-letno Lucy Letby so aretirali v torek, pred sodnika pa bo prvič stopila danes.

Lucy Letby

Obtožnice so povezane "s številnimi smrtmi dojenčkov in neusodnimi kolapsi na neonatalni enoti chesterske bolnišnice" med junijem 2015 in junijem 2016, je navedla policija po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Letbyjeva je po torkovi aretaciji v priporu in bo danes stopila pred sodnika v bližnjem mestu Warrington. Aretirali so jo že v letih 2018 in 2019, a so jo izpustili brez obtožnice.

V torek je policija sporočila, da so starši vseh vpletenih otrok obveščeni o razvoju dogodkov, policisti pa jim nudijo podporo.

IDEALNI POGOJI ZA DELO TIK OB MORJU: Izberite si poslovni prostor v koprski marini

Marina Koper d.o.o. v na novo zgrajeni stavbi na Kopališkem nabrežju, ki se dizajnersko in funkcijsko popolnoma sklada z okoljem, tj. morjem in plovbo, prodaja prostore za pisarniške, trgovske ali storitvene namene, v skupni izmeri približno 1.000 kvadratnih metrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija