MORALA BI BITI V KOMI, NE ZA VOLANOM: S štirimi promili slalomirala po cesti

Kronika

Kranjski policisti so na podlagi prijave nezanesljive vožnje v soboto obravnavali voznico, ki je po cesti "slalomirala" s kar štirimi promili alkohola. Alkotest je pokazal kar 1,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. To je stopnja, pri kateri človeške funkcije niso samo oslabljene, ampak že začnejo odpovedovati, so sporočili s policije.

"Voznica bi verjetno morala biti v komi, ne v avtu za volanom. Človekove reakcije za vožnjo so sicer že precej zmanjšane pri pol promila, ko ni več možna normalna vožnja," so opozorili na Policijski upravi Kranj.

Nekoliko manj, a vseeno zelo veliko alkohola je imel v izdihanem zraku ponoči tudi voznik avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal dva promila oziroma 0,90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Še trem voznikom so policisti zasegli vozila. Eden je bil "samo" brez veljavnega vozniškega dovoljenja, drugi je ob tej kršitvi tudi odklonil strokovni pregled in vozil neregistriran avtomobil z drugimi registrskimi tablicami, tretji pa se je policijski kontroli poskušal izogniti z begom, vendar je zaradi prehitre vožnje pristal in obstal na krožišču. V postopku se ni upiral.

"Tukaj ne gre za majhne napake voznikov ampak zelo tvegana in ogrožajoča početja, ki se v delčku sekunde lahko spremenijo v tragedijo. Zato ne počnite tega," so pozvali na policiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija