PANIKA V PRILJUBLJENEM SLOVENSKEM KOPALIŠČU: Kako je tja zašla kača, ki živi samo na Obali?

Slovenija

V ljubljanskem Atlantisu so danes ob 13.50 obiskovalci opazili kačo, meter in pol dolgega progastega goža. Zaposleni so takoj obvestili Grišo Planinca iz Kačofona, ki je kačo s pomočjo vzdrževalcev kopališča odstranil. Kako je v Ljubljano zašla kača, ki sicer živi samo na Obali, za enkrat ni znano, poroča portal 24ur. Planinc predvideva, da bi lahko prišla s turisti ali s tovorom.

Slika je simbolična.

Kača se je nahajala na strehi zunanje rudniške savne, videti je bilo le 20 centimetrov njenega repa. Griša Planinc iz herpetološkega društva Kačofon je kačo odstranil s pomočjo zaposlenih. Gre za progastega goža, ki je redek in živi samo na Obali.

Kot je povedal Planinc za portal 24ur, ki ima kačo trenutno pri sebi, je dilema, kaj z njo storiti. Domorodne vrste je potrebno vrniti v naravno okolje, a za to kačo Griša predvideva, da ni iz slovenske populacije in bi bila njena izpustitev v slovensko okolje lahko problematična, saj bi kača lahko bila prenašalka bolezni, na katere domače živali niso odporne. Pred izpustom v naravo bi jo zato moral pregledati veterinar.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija