MOČNO VINJENA VIJUGALA PO CESTI: Policisti moškemu in ženski odvzeli vozniški dovoljenji

Kronika

Policisti Policijske uprave Celje so v četrtek obravnavali dva močno vinjena voznika, ki so jima zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniški dovoljenji. Preizkus z alkotestom je pri 52-letni voznici, ki so jo policisti ustavili v Šentjurju, pokazal kar 1,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zrak, so danes sporočili s policije.

Pod vplivom alkohola je vozil tudi voznik, ki so ga obravnavali policisti policijske postaje Radlje ob Dravi. Pri njem je alkotest pokazal 0,79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so jima odvzeli vozniško dovoljenje, oba pa se bosta morala zagovarjati pred sodiščem. Policisti PU Celje so letos doslej ugotovili 1602 kršitvi voznikov, ki so vozili v neustreznem psihofizičnem stanju, kar pomeni pod vplivom alkohola, drog in nedovoljenih zdravil. V enakem obdobju lani je bilo teh kršitev 1755.

Prometne nesreče je letos doslej povzročilo 143 voznikov, ki so bili pod vplivom alkohola, lani v enakem obdobju je teh bilo 149. Delež povzročiteljev prometnih nesreč, ki so vozili pod vplivom alkohola, pa je letos 9,61-odstoten, lani v enakem obdobju pa je bil 9,65-odstoten, so za STA pojasnili na PU Celje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  23 .08. 2019 ob  15: 47
Celjsko območje ke polno alkoholikov...nič čudnega na njihovih cestah. Oni se še požvižgajo na kazen 8n odvzem izpita. Saj bo naslednji dan spet sedla za volan hahahaha kaki neumni zakoni da te srt prime