MLADI SLOVENEC PIŠE ZGODOVINO ŠPANSKE LIGE: Prvemu strelcu evropskega pokala uspel še en izreden podvig

Svet

Slovenski reprezentant Klemen Prepelič je znova poskrbel, da je s svojo predstavo na parketu prišel na naslovnice španskih medijev. V 16. krogu španskega prvenstva je v dvajsetih minutah in 43 sekundah dosegel kar 31 točk. S tem je prehitel prejšnjega rekorderja Thomasa Heurtela, ki je v prejšnji sezoni za Barcelono v 20:27 dosegel 30 točk.

Prepelič je za dve točki metal 4:7, trojke 4:9, proste mete 11:13, ob tem pa je imel še pet podaj. Njegov statistični indeks je bil 31.

Odlično igro je prikazal tudi drug slovenski igralec pri Joventutu iz Badalone Alen Omić, ki je v dobrih 29 minutah zbral 27 točk (met 12:18), sedem skokov in štiri podaje. Tekmo je končal z indeksom 33.

Joventut je premagal Murcio s 104:93 in je ob petdesetodstotnem izkupičku na desetem mestu v osemnajstčlanski ligi Endesa.

Klemen Prepelič je prvi strelec španskega prvenstva s povprečjem 22,1 točke ter tretji po statističnem indeksu za Nikolo Mirotićem in Giorgijem Šermadinijem. Omić je najboljši skakalec lige Endesa (8,9 skokov na tekmo) in deveti po indeksu.

Prepelič je tudi prvi strelec evropskega pokala (17,7 točk), kjer bo Joventut za razliko od Cedevite Olimpije nadaljeval tekmovanje v drugem delu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija