MLAD IZOLAN TAY HUSANOVIĆ URESNIČIL ŠE ENE SANJE: Iz FC Koper prestopil k Udinese Calcio 1896

Koper

17-letni Tay Husanović iz Izole je v teh dneh uresničil še ene svoje sanje, iz mladinske lige koprskega nogometnega kluba je prestopil k mladinski ligi italijanskega kluba Udinese Calcio 1896.

Izolan Tay Husanović igra nogomet od leta 2010, ko je začel igrati v piranskem nogometnem klubu. Nato je leta 2017 v selekciji U14 prestopil h koprskemu klubu.

"Managerji hodijo na tekme in si beležijo igralce. Spremljali so ga zadnji dve leti. Pred dvema tednoma je šel v Udine na tridnevni preizkus, opravil je zdravniški pregled in zdaj bo igral pri njih," opisuje prestop njegov oče Enes Husanović. Pogodba z italijanskim klubom, ki jo morajo zaradi sinove mladoletnosti podpisati starši, še ni sklenjena, Tay pa je že pri njih.

Sicer je dijak Srednje ekonomske šole Koper in bo zaradi odhoda nadaljeval šolanje na daljavo. Kljub mladosti ima že za seboj poškodbo kolena, ki jo je skupil septembra lani na nogometni tekmi. Bil je operiran, a je dobro okreval, pravi njegov oče: "Posebej se za to zahvaljuje kondicijskemu trenerju iz FC Koper Maticu Tepešu in fizioterapevtu Gregorju Voršiču."

Na vprašanje, kako kot oče gleda na sinov prestop, Husanović odgovarja: "Malce ti je hudo, ker gre od doma. Po drugi strani pa je to potrditev, da delaš prav. To je tako, kot če bi šel v službo. Podpiraš ga moralno in seveda tudi finančno. Ko sem danes govoril z njim, me je prosil, naj se v njegovem imenu zahvalim tudi vsem njegovim dosedanjim trenerjem, še posebej Patriku Ipavcu iz NK Piran in nekdanjemu trenerju iz FC Koper Eriku Kržišniku."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija