MISTERIOZNA SMRT LILIANE RESINOVICH ŠE VZNEMIRJA TRŽAČANE: Truplo naj bi izkopali za novo obdukcijo

Kronika

Skoraj dve leti po smrti Tržačanke Liliane Resinovich naj bi njeno truplo ponovno izkopali in naredili novo obdukcijo, poročajo italijanski mediji. Njeno izginotje se je zaključilo z najdbo njenega trupla v parku nekdanje psihiatrične bolnišnice v Trstu v prvih dneh januarja lani. Smrt naj bi nastopila zaradi zadušitve in po vsej verjetnosti je šlo za samomor, so takrat zaključili preiskovalci. Kot kaže, primer še ni zaključen.

Izkop trupla takrat 63-letne Liliane Resinovich je napovedal nekdanji general forenzičnega oddelka karabinjerjev Luciano Garofono v oddaji Quarto Grado, ki je svetovalec moža pokojnice Sebastiana Visintina. Za izkop naj bi po poročanju italijanskih medijev zaprosila znana tržaška forenzična strokovnjakinja Cristina Cattaneo, ki ji je tržaško tožilstvo naložilo pripravo novega izvedenskega mnenja.

Resinovicheva naj bi umrla dva, največ tri dni pred odkritjem trupla 5. januarja lani v parku Sv. Ivan, nekdanje psihiatrične bolnišnice v Trstu. Smrt naj bi nastopila zaradi zadušitve, kot so takrat navajali, je šlo po vsej verjetnosti za samomor.

63-letnica je izginila 14. decembra 2021. Njeno truplo je bilo najdeno v dveh velikih vrečah za smeti, z dvema plastičnima vrečkama zavezanima okoli glave. Preiskovalci so dolgo nihali med tem, ali je bila umorjena ali je storila samomor, kar so njeni bližnji odločno zavračali, vendar sledi niso pripeljale do nobenega pravega osumljenca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija