MINISTRSTVO ZAHTEVA ODGOVORE O POTEKU DELA V ČASU STAVKE: Za sestanek so se odločili, ker jih skrbi za bolnike

Slovenija

Ob izteku drugega tedna zdravniške stavke bo danes na ministrstvu za zdravje sestanek z nekaterimi direktorji zdravstvenih ustanov, ki bo namenjen seznanitvi s potekom dela v času stavke. Po napovedih bodo danes potekala tudi pogajanja za zdravstveni steber, ni pa povsem jasno, ali se bodo nadaljevala tudi ločena pogajanja s sindikatom Fides.

Kot je v sredo dejala ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel, so se za sestanek odločili, ker jih skrbi za bolnike. Na ministrstvu pa so naknadno pojasnili, da so nanj povabili generalna direktorja obeh univerzitetnih kliničnih centrov, direktorje splošnih bolnišnic in direktorja Zdravstvenega doma Ljubljana in Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. Če se bo izkazala potreba, pa bodo v prihodnje na sestanek povabili tudi direktorje ostalih javnih zdravstvenih zavodov.

Za danes ob 12. uri so napovedana tudi pogajanja za zdravstveni steber, v okviru katerih bi vlada reševala tudi nekatere stavkovne zahteve zdravnikov. A so v Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides že napovedali, da jih na stebrna pogajanja ne bo. Vlado ob isti uri vabijo na pogajanja o stavkovnih zahtevah. A vladne strani nanje ne bo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  27 .01. 2024 ob  11: 00
zdravniki so ob 7. uri štampljajo in delajo nujna dela do 15. ure v javni ustanovi, popoldne pa so čistilci/čistilke v privat ambulantah, ker tam dobijo 20 eur na roke