MESTO MLADIH VABI: Od čistilne akcije, športa, opazovanja zvezd do zabave

Goriška

V sklopu festivala Mesto mladih, ki odpira vrata danes in bo potekal do 22. septembra na različnih lokacijah v Novi Gorici in okolici, se bo zvrstilo veliko prireditev. Njegov namen je druženje vseh generacij Novogoričanov ob različnih kulturnih, športnih in glasbenih prireditvah, so sporočili iz Kluba goriških študentov, ki organizira festival.

Dogajanje se je začelo že v popoldanskem času, ko so pripravili voden fotografski potep po Novi Gorici. Na njem so udeleženci pod vodstvom dveh mentorjev fotografirali, na koncu pa izbrali najboljše fotografije, ki jih bodo razstavili na Klubu goriških študentov (KGŠ), je za STA povedal predsednik KGŠ Johanes Vuga Gregorič.

Današnje popoldne je tudi v znamenju tekmovanja v ulični košarki ter turnirju v kartingu in namiznem nogometu. Nejc Gorjan pripravlja predavanje o njegovem suparskem podvigu, dan pa se bo zaključil s študentsko zabavo.

Vrhunec dogajanja bo v soboto s koncertom skupin Mi2, Bohem in Peeps band na Ploščadi Silvana Furlana. Sicer pa bodo dan začeli s čistilno akcijo in delavnico, na kateri bodo starejše poučevali o aktivnostih na svetovnem spletu. Nedelja pa bo v znamenju zvezd in plesa. Z amaterskim astronomskim društvom Teleskop pripravljajo opazovanje neba, ljubitelji plesa pa bodo lahko zaplesali z Mihom Peratom. Vsi dogodki so brez vstopnine, izjeme so simbolične prijavnine za športna tekmovanja.

Vuga Gregorič je povedal še, da je novost letošnjega Mesta mladih predvsem v tem, da so različni organizatorji povezali več dogodkov na Goriškem v isti vikend, ko bodo obiskovalci lahko resnično uživali v raznovrstnem dogajanju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija