MEJNI PREHOD NA ERJAVČEVI V NOVI GORICI IN PREDEL OBČASNO ZAPRTA: Kdo in kdaj ju lahko uporablja?

Goriška

Mejni prehod z Italijo v Erjavčevi ulici v Novi Gorici bo do 8. junija zaprt za promet na italijanski strani zaradi del v okviru projekta Torrente Corno - Potok Koren. Prehod bo mogoč le za tamkajšnje stanovalce ter za pešce in kolesarje. Več mesecev pa bo zaradi prenove predora pri Rabeljskem jezeru le nekaj ur dnevno odprt prehod Predel.

Iz Mestne občine Nova Gorica so sporočili, da bo zaprta Škabrijelova ulica v Gorici, ki se po mejnem prehodu nadaljuje z novogoriške Erjavčeve ulice, in da bodo z deli izboljšali kanalizacijski sistem in odvodnjavanje padavinskih vod v tem delu mesta.

V času zapore bodo do domov oziroma poslovnih prostorov v Škabrijelovi ulici lahko dostopali le stanovalci oziroma zaposleni. Obvoz bo na slovenski strani urejen preko nekdanjega maloobmejnega prehoda Solkan.

Zaradi del bo mejni prehod Predel od danes na slovenski strani meje odprt le med 6. in 9. uro ter med 15. in 18. uro, ob nedeljah in praznikih pa bo zaprt, je navedeno na spletni strani ministrstva za notranje zadeve.

Že v kratkem pa naj bi prišlo do popolnega zaprtja mejnega prehoda Predel, saj italijanski ANAS, ki upravlja državne ceste v Italiji, namerava spomladi začeti rekonstrukcijo predora pri Rabeljskem jezeru pod prelazom Predel. Ker gre za obširno investicijo, bo slednja trajala več mesecev, česar pa si v Občini Bovec ne želijo vsaj v času poletne turistične sezone.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija