MEDNARODNA RAZSTAVA PSOV V KOPRU: Vstop je prost, obiskovalci morajo izpolnjevati pogoj PCT

Koper

Športno kinološko društvo Canis ta konec tedna na koprski Bonifiki organizira mednarodno razstavo psov vseh pasem ISTRA 2021. Na prireditvi za številne ljubitelje psov in domačih živali letos sodeluje več kot tri tisoč psov 220 različnih pasem, razstavljavci pa prihajajo iz 30 držav, so sporočili iz Mestne občine Koper.

V sklopu razstave bo vsak dan v dopoldanskem in večernem delu potekalo ocenjevanje psov. Komisija mednarodno priznanih ocenjevalcev pasjih pasem bo finalni izbor najlepših psov vsak dan opravila v poznih večernih urah, v nedeljo pa uradno razglasila najlepše v posameznih kategorijah.

Kinološka zveza Slovenije letos praznuje 100. obletnico organiziranega delovanja, koprski kinologi pa 30. obletnico organizacije prve razstave psov.

Želijo si, da bi mednarodna razstava psov v prihodnje postala tradicionalna, ki bi v Koper privabili več tujih udeležencev, je pred začetkom letošnje prireditve povedal predsednik Mednarodne razstave psov ISTRA 2021 Denis Kuzelj.

Ogled razstave bo za vse obiskovalce brezplačen ob izpolnjevanju pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Zaradi razstave bo na parkirišču za olimpijskim bazenom sredi Kopra popolna zapora vse do nedelje do polnoči.

Sicer pa bo Koper ponujal prireditve za vse generacije in okuse. Danes in v soboto se na Ukmarjev trg vrača Restart tour Koper - Vrnimo dogodek ljudem, ki bo ponudil koncert glasbenikov Senidah in Relje Popovića ter Tonija Cetinskega. Zaradi organizacije prireditve bo konec tedna v veljavi popolna zapora parkirišča na Ukmarjevem trgu, in sicer do nedelje, 8. avgusta, do 4. ure zjutraj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Artu |  06 .08. 2021 ob  13: 07
Za pasjo prireditev bi morali paziti na vročino Zunaj je čez 30 stopinj in psi so v šotorih na 35 C
Bella |  06 .08. 2021 ob  10: 36
Kako je vstop prost?!?!?! Ce ste postavili pogoj, potem vstop ni prost. Sicer pa zaradi mene lahko nikoli vec ni nobene razstave, ne slik ne psov ne kipov...
Ko bo vsega konec, bodo zacele padati tozbe, ker so vsi ti direktorji v strahu da izgubijo dobro placano sluzbo, kjer v glavnem nič ne delajo preprecevali delu drzavljanov vstop do kulture za katero smo eni celo zivljenje placevali in mi kot taka mora po ustavi biti dosegljiva.
Da koncam gkede psov: nekoc je bilo:Židom in psom prepovedano, danes necepljenim prepovedano, psem dovoljeno.... Vedite tudi vi cepljeni, da boste prisli na tnalo !!!! Berite zgodovino, ne bulite v zadruge in podobna sranja!!!!!