MED OŽIVLJANJEM ŽENSKE VDRLI NA URGENCO: S koli, palicami za golf in kiji so se lotili skupine moških

Kronika

V četrtek ob 14.40 sta se v splošni bolnišnici Murska Sobota stepli dve skupini moških, pri tem je bilo več lažje ranjenih, med njimi tudi varnostnik, nekdo pa je odvrgel tudi dve pločevinki dražilnega plina. Motiv pretepa ni znan.

Po podatkih policije so bili ob množični kršitvi javnega reda in miru tri osebe lažje poškodovane, policisti pa po besedah tiskovne predstavnice soboške policijske uprave Suzane Rauš o dogodku še zbirajo obvestila. Po neuradnih podatkih naj bi bila ena skupina iz Dokležovja, druga pa z Melincev.

Strokovni direktor bolnišnice Daniel Grabar je za TV Slovenija povedal, da je varnostnik zaznal večjo skupino moških s koli, palicami za golf in kiji, ki so se napotili proti prostorom urgence, jih poskušal ustaviti, vendar so ga na silo odrinili, udarili po roki in vdrli v prostore urgentnega centra. Tam so napadli skupino v čakalnici, ki je čakala na oskrbo.

Največ težav imeli zaradi dražilnega plina, ki se je širil po prostorih

"Med pretepom in kričanjem so odvrgli dve pločevinki z dražilnim plinom, tako da smo imeli največ težav prav zaradi tega plina, ki se je širil po prostorih urgence. Ravno v ambulanti ob tej čakalnici je osebje oživljalo pacientko z zastojem srca. Tak plin lahko pomeni smrtno nevarnost za takega pacienta. Plin se je širil po prostorih bolnišnice, zaradi tega so imeli nekaj težav bolniki na dializi, ki se niso mogli nikamor umakniti. Dejansko je to predstavljalo največjo grožnjo našim zaposlenim, predvsem pa bolnikom," je še povedal Grabar.

Poškodbe so ambulantno oskrbeli in bolnike odpustili v domačo oskrbo, tudi varnostnika, ki je bil lažje poškodovan po roki. Sicer pa so se ljudje v čakalnici razbežali, svojci pa so imeli težave s tistimi, ki so bili na nosilih, saj so jih težko umaknili, pa tudi nekaj zaposlenih je imelo težave z dihanjem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  20 .09. 2019 ob  11: 41
Dokler imamo smešne zakone in še bolj smežne kazni.