McDonald's svojim zaposlenim odsvetuje hitro hrano

Zdravje

McDonald’s je svojim zaposlenim preko interne internetne strani sporočil, da hamburgerji, ocvrta hrana in sladke gazirane pijače niso najboljši za njihovo zdravje.

Današnja objava je že drugi hud udarec za McDonald's v zadnjih dveh tednih. Pretekli teden smo poročali o domnevno dvomljivem mesu v McDonald'sovih hamburgerjih. Članek si lahko preberete tukaj.

Na spletni strani McResource Line, na katero lahko dostopajo samo zaposleni v McDonald'su, se je včeraj pojavil članek o zdravi prehrani. V članku je bil govor o tem, da je hitra prehrana  po definiciji cenovno in časovno alternativa domači kuhinji, a da kljub prikladnosti običajno vsebuje visoke vsebnosti kalorij, maščob, sladkorjev in soli, zato so njeni uporabniki nagnjeni k debelosti.

 

Članek je bil podkrepljen celo s fotografijo, ki je nezdrav obrok primerjala z zdravim domačim obrokom, ob fotografijah pa je visel napis "zdrava" in "nezdrava izbira". V članku so zaposlenim v McDonald'su tudi predlagali, da se, v kolikor se le da, na delovnem mestu izogibajo cvrti, mastni in sladki hrani.

Novico je prvi objavil CNBC, ki navaja, da je besedilo za spletno stran zapisal McDonald'sov zunanji sodelavec. Iz McDonald'sa pa so sporočili, da mediji omenjeni zapis jemljejo iz konteksta. Njihova spletna stran namreč vsebuje številne zapise uglednih strokovnjakov o različnih temah in tako tudi o zdravem načinu življenja. McDonald's se sicer z omenjenim zapisom strinja.

dada |  26 .12. 2013 ob  21: 32
prepovedat vsem hitro prehrano