MARUŠIČ O MOŽNIH NADALJNJIH UKREPIH V PRIHODNOSTI: Zakaj covida ne zdravimo z Ivermectinom? (VIDEO)

Koper

Tokratna videopredstavitev prof. dr. Dragana Marušiča (UP FAMNIT) o uporabi matematike pri analiziranju epidemije covid -19 je v prvi vrsti namenjena razmisleku o epidemiji in možnih nadaljnjih ukrepih v prihodnosti. Če uberemo pogled preko konceptov konstant, spremenljivk in simetrije iz zadnjih dveh videov, lahko covid interpretiramo kot tipičen primer zunanjega izziva za človeško skupnost na vseh ravneh, od družine kot osnovne celice, pa hierarhično navzgor, do celotne civilizacije. "Covid je strukturni problem, ker zajeda v osnovni vrednostni sistem človeške skupnosti. In tako ga gre obravnavati, če želimo biti uspešni v boju z njim," poudarja dr. Marušič.

Najprej je potrebno analizirati vprašanje reinfekcij in odgovoriti na vprašanje, koliko časa drži naravna imunost po prebolelem covidu. "To bi moralo biti ključno vprašanje za tiste, ki jih skrbi morebitni jesenski val," meni dr. Marušič, ki natančno predstavi postopek izračuna koeficienta nevarnosti ponovne okužbe za nekoga, ki je že bil okužen ter koeficient nevarnosti okužbe za člana splošne populacije Slovenije. Kot dokaže z uporabo matematičnih formul, je naravna imunost po prebolelem covidu primerljiva s Pfizerjevim cepivom

Pri reševanju matematičnih problemov pa včasih ugotovimo, da uporabljena metoda ne bo dala polne rešitve, zato je potrebno poiskati nove. "Prvi odziv pred dobrim letom dni je bil na liniji socialnega distanciranja, drugi na liniji cepilne preventive, umanjkala pa je še tretja linija: iskanje primernega zdravila. Čredna imunost je možna samo v kombinaciji prebolelih in cepljenih. Iskanje primernega zdravila je nujen naslednji korak," poudarja dr. Marušič, ki izpostavi Ivermectin. "Za 18 afriških držav okoli ekvatorja, kjer to zdravilo jemljejo profilaktično, se je izkazalo, da imajo bistveno manjšo incidenco covida kot druge afriške države. To bi moral biti znak za akcijo. In ker akcije ni, kvečjemu kaka protiakcija, še dodatna vprašanja: Zakaj blokade v znanstvenih revijah rezultatov raziskav v zvezi s tem zdravilom? Zakaj blokade na socialnih omrežjih? Je morda zdravljenje z njim prepoceni?" izpostavlja dr. Marušič. 

In kaj lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti?

Prihodnji ukrepi bodo morali biti podkrepljeni s preverljivimi in izračunljivimi znanstvenimi napotki. "Vzporedno s tem pa bi veljalo, četudi samo virtualno, z ritualom "ene same izbire'' osrediščiti čimvečje število posameznikov. Če bi se morali odločiti za eno samo vodilo/pravilo, ki naj narekuje naše skupno življenje, katero bi to bilo? In če bi morali iz sebe odluščiti vse želje, razen ene same, katera bi ostala? Verjamem, da bi bilo konfliktnih odgovorov malo in poenotenje veliko. Zase odgovor poznam," zaključuje svoje razmišljanje prof. dr. Dragan Marušič. Celotni videoposnetek si lahko ogledate na tudi na tej povezavi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Resnica očem skrita |  21 .06. 2021 ob  09: 23
Zato ker gre za planiran projekt in zraven morajo izbranci še zaslužiti.

Še več - svetovni akademiki in raziskovalci so že precej časa nazaj opozorili v kolikor bomo nadaljevali z masovnim cepljenjem bo virus muriral tako da ga ne bo več možno kontrolirat kar se dogaja v nekaterih državah. Redki jih poslušajo, vlada enoumje in trobljenje v isti rog.
ojoj |  20 .06. 2021 ob  20: 47
(h)ttps://m.youtube.com/watch?v=73KWRxzqxlE
hribi |  20 .06. 2021 ob  10: 15
14
Bravo dr. Marušič. Ampak sedaj si dregnil v bistvu, ki morda postavlja vsa dejanja okoli covida v neki drugi luči. Če omenimo še dejstvo, da so težji covid bolniki prinesli bolnišnicam se 60.000 eur finančnih sredstev, lažji oboleli okoli 80000 eur, potem se pojavi mnogo več vprašanj na katera ni argumentiran odgovorov. Ampak dejstvo pa je, to zdravilo je za farmacijo prepoceni. Ni biznisa. Zato nas posiljujejo le z cepivi.