V IZOLI BO ODLOČAL DRUGI KROG: Pomerila se bosta Danilo Markočič in Milan Bogatič; kaj sta povedala? (VIDEO)

Izola

Po skoraj vseh preštetih glasovih je jasno, da bo o zmagovalcu županske tekme v Izoli odločal drugi krog, kjer se bosta pomerila dosedanji župan Danilo Markočič in Milan Bogatič. Slednji je kandidiral s podporo Gibanja Svoboda in osvojil 36,6 odstotka glasov, Markočič pa je brez podpore političnih strank prepričal nekaj več kot četrtino volivcev. Sproti vas v živo obveščamo o najnovejših podrobnostih iz volilnih štabov. 

Danilo Markočič

Po preštetih 99,98 odstotkov glasov je stanje naslednje: Bogatič je prejel 36,60 odstotkov glasov, Markočič 25,22 odstotkov glasov, Žbogar 19,40 odstotkov glasov, Kralj 12,06 odstotkov glasov, Mahajnc 5,77 odstotkov glasov in Kobal 0,94 odstotka glasov. Volilna udeležba: 37,41 odstotna. 

Po delnih neuradnih izidih so brez uvrstitve v drugi krog tako ostali jadralec s tremi olimpijskimi medaljami Vasilij Žbogar, učiteljica na gimnaziji z italijanskim učnim jezikom Romina Kralj, zavarovalna zastopnica Mojca Mahajnc in upokojeni davčni inšpektor Mitja Kobal.

Vasilij Žbogar

Aktualni izolski župan Markočič se je podal na volitve brez podpore političnih strank. Pred štirimi leti je bil izvoljen kot član DeSUS, tokrat je kandidat Izolske županove liste. Njegovi listi se po neuradnih izidih obetajo štirje mandati, en mandat več bo predvidoma pripadel Gibanju Svoboda.

Leta 2018 je Markočič slavil s 60,88 odstotka glasov, njegov protikandidat je bil Evgenij Komljanec. DeSUS in Lista Evgenija Komljanca sta takrat dobila po tri svetniške mandate, toliko jih je osvojila tudi lista Mef in Izolani. Največ, štiri svetnike, pa so v 23-članskem občinskem svetu imeli v Izoli tradicionalno močni Socialni demokrati.

"Vesel sem, da so občanke in občani tako program kot Izolsko županovo listo," je za Regional dejal Markočič. 

Štab Danila Markočiča

Objavil/a Regional dne Nedelja, 20. november 2022

Relativni zmagovalec Milan Bogatič je 70-letni upokojenec, ki je dolgo vodil koprski carinski urad. Kot prednostno nalogo je pred volitvami izpostavil pospešitev sprejetja občinskega prostorskega načrta, potem ko so občani na referendumu zavrnili predlog sedanjega občinskega vodstva. Da se mladi ne bi več izseljevali, bi jim z ustanovitvijo tehnološkega parka poskusil priskrbeti dobro plačana delovna mesta. Omogočil bi jim nakup občinskih stanovanj, tako da bi najemnino šteli kot obročno odplačevanje kupnine. Obljublja tudi nov športni center.

 "Z izidom sem več kot zadovoljen. Mislim, da je bil zadnji teden ključen," je za naš portal povedal Bogatič. 

Štab Milana Bogatiča

Objavil/a Regional dne Nedelja, 20. november 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kolibri123 |  22 .11. 2022 ob  08: 03
Ne pozabit na Markočičevo izdajo DESUSovih volilcev in njegovo podporo Janševi avtokratski vladi in Hojsovim robokopom, ki so terorizirali ljudi tudi po Izoli!
Šperjo |  21 .11. 2022 ob  18: 10
ma jaz ne znam , kaj vi študirate .......ma zame je Danilić car . Samo on je lahko tako dvignil ceno oljčnika v Izli ....!!!
Stiv Rivs |  21 .11. 2022 ob  10: 56
Da se mladi ne bi več izseljevali, bi jim z ustanovitvijo tehnološkega parka poskusil priskrbeti dobro plačana delovna mesta.
A se zavedamo, kaka neumnost je ta izjava ?
Zadnjih 30 let smo doživeli popoln razpad gospodartsva v Izoli.
Mehanotehnika, Delamaris, Iris, Droga in še kaj.
Sedaj bo ta carinik v pokoju vse to s tehnološkim parkom ponovno oživel ali kaj.
Na koncu, bo samo en kup parcel prodal vikendašem in zgradili bojo dodatne vikend bloke.
To je ta tehnološki park...