MARKOČIČ NA VPRAŠANJE O HIŠNIH PREISKAVAH OMENIL KABANICO: To so nam odgovorili na izolski občini (VIDEO)

Izola

Včeraj zjutraj so na vrata izolskega župana Danila Markočiča potrkali kriminalisti, hišne preiskave so potekale tudi na tamkajšnji občini. Na koprski policijski upravi so ob tem pojasnili, da so pridržali tri osebe, med katerimi naj ne bil sam župan. Markočič se je na dogajanje na kratko odzval ob sinočnjem odprtju krožišča v Livadah.

Kriminalisti in policisti PU Koper so včeraj v sodelovanju s kriminalisti PU Ljubljana in PU Nova Gorica na območju PU Koper izvedli več hišnih preiskav po odredbi sodišča zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj pri treh osumljencih na naslovu njihovih bivališč in na naslovih njihovih družb oz. v prostorih, kjer so osumljeni zaposleni. "Več podatkov vam trenutno ne moremo posredovati zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka," so zapisali na PU Koper.

Tudi izolski župan Danilo Markočič zaenkrat še ni podrobneje komentiral hišnih preiskav, ki so doletele njega in izolsko občino. Je pa na včerajšnjem dogodku ob otvoritvi novega krožišča v Livadah dejal, da ga je prijavil poslovnež Aco Kabanica iz podjetja Elta, in sicer v povezavi s prodajo zemljiišča v Livadah in oljčnika v Strunjanu. Župan med preiskavami sicer ni bil pridržan.

Za županov komentar na hišne preiskave smo se obrnili na izolsko občino, od koder so nam danes odgovorili, da bo v kratkem sklicana tiskovna konferenca, na kateri bodo podani želeni odgovori.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  03 .07. 2022 ob  08: 35
KPK

"Pogodba občine Izola, s katero je podjetju Projekt 2000 prodala zemljišče ob Južni cesti, je nična"

Izolska javnost je nestrpno pričakovala stališče KPK v zvezi s prodajo občinskega zenljišča ob Južni cesti v Izoli, ki je pristalo v rokah ruskega poslovneža Kopilovicha oziroma njegovega podjetja Projekt 2020 d.o.o.

Objavljeno v Tiskani izdaji portala Megafonsi - št.15-24 junij 2022
megafon.si/lokalno/
megafon.si/pisemo/v-izoli-hisne-preiskave-obiskali-naj-bi-tudi-danila-markocica-tri-osebe-so-ze-pridrzane/
td |  01 .07. 2022 ob  18: 03
@obala1, če bi jim šlo za dodatke, bi bili proti maskam in proti cepljenju. :-)

Drugače pa več prijateljev zbolelo zadnje tedne za covidom, razen večinoma vročine, nekateri grlo, slabost, ... ni sicer hujšega, na srečo omicron ni kot predhodniki. Vseeno pa ga ne bi raje dobil. Maske so najcenejši pripomoček proti širjenju virusa, če je nekdo kužen, precej dobro pa ščitijo tistega, ki jih nosi, ffp2 seveda. Ko se z virusom združijo obstoječe bolezni, starost, pa so lahko rezultati tudi drugačni.
Obala1 |  01 .07. 2022 ob  17: 53
@td po načelu zdrave pameti ? Hahahaha ravnajo se po načelu Je.bi budalu dok još možeš :-) …kakšna zdrava pamet je kjer so finance v igri ( zdravstvo je bilo na dvojni plači v času “epidemije” in zdaj ko tega ni več nima dinarckov a navadili so se ) ….zdrava pamet hahaha posebno pa tvoja
td |  01 .07. 2022 ob  14: 18
@vseved, ravnajo se po številkah in po načelu zdrave pameti. Zato me ne čudi, da ti čisto nič ne razumeš.
siviovcar |  01 .07. 2022 ob  12: 17
22
Tale "kabanica" bi se lahko ukvarjal sz svojo ELTO in jo malo dosti posodobil!!!!!
vseved |  01 .07. 2022 ob  12: 02
-2
ZD Koper znova uvaja obvezno nošenje zaščitnih mask. Kako se naj obnašamo ,ker NIJZ trdi da nošenje mask ni več obvezno, da je to stvar odločitve posameznika.