PODROBNOSTI HIŠNIH PREISKAV V IZOLI: Župan Markočič ni med pridržanimi (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na vrata doma izolskega župana Danila Markočiča naj bi danes zjutraj potrkali kriminalisti, prav tako naj bi hišne preiskave potekale na Občini Izola. Po naših informacijah naj bi bile hišne preiskave povezane s poslom okrog oljčnika v Strunjanu. 

Na Policijski upravi (PU) Koper so nam lahko potrdili le, da potekajo hišne preiskave na več lokacijah in da so pridržane tri osebe. Več informacij nam v tem trenutku še niso mogli posredovati.

"Kriminalisti in policisti PU Koper v sodelovanju s kriminalisti PU Ljubljana in PU Nova Gorica na območju PU Koper izvajajo več hišnih preiskav po odredbi sodišča zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj pri treh osumljencih na naslovu njihovih bivališč in na naslovih njihovih družb oz. v prostorih, kjer so osumljeni zaposleni. Več podatkov vam trenutno ne moremo posredovati zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka," so zapisali na PU Koper.

Mi pa smo neuradno izvedeli, da naj bi kriminalisti opravljali hišne preiskave na domu izolskega župana Danila Markočiča in Občine Izola. Po naših informacijah naj bile povezane s poslom okrog oljčnika v Strunjanu.

Z vprašanji smo se sicer že obrnili tudi na izolsko občino, a njihove odgovore še čakamo in jih bomo objavili takoj, ko jih prejmemo. So pa za Delo potrdili, da v njihovih prostorih poteka policijska preiskava, ki jo usmerja specializirano državno tožilstvo.

Župan Danilo Markočič ne bo dosegljiv vse do odprtja novega krožišča, ki je napovedano danes pozno popoldne, so dejali na občini.

Potrdili pa so tudi, da izolski župan ni med pridržanimi

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Šperjo |  30 .06. 2022 ob  14: 21
-7
ma jaz ben kepu ano malo domaćega ulja . Ben neso šinjore u Trst ....