MANDARIĆ SE JE ZA ZDAJ USPEL REŠITI: Dražbe ne bo, dosegli dogovor z upniki

Koper

Za danes napovedane dražbe zemljišča nasproti koprskega sodišča ne bo. Lastniku Milanu Mandariću se je namreč o poplačilu dolgov uspelo dogovoriti z upniki, ki so okrajnemu sodišču v Kopru predlagali umik dražbe. Medtem ko je poslovnež enega upnika poplačal v celoti, druge pa delno, se je s slednjimi dogovoril o poplačilu dolgov v roku devetih mesecev. Po besedah njegove odvetnice Carmen Dobnik, se v tem času nadejajo tudi odprave odloka nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, ki je prej zazidljivo zemljišče spremenil v park.

Okoli 30.000 kvadratnih metrov veliko parcelo, ki se nahaja med koprskim sodiščem in Park Centrom Koper, nekdanjo Supernovo, bi danes morali dražiti, a je lastniku, Milanu Mandariću to uspelo preprečiti.

Z upniki – med njimi je Mandarićevo podjetje MM Investicije samo avstralskemu podjetju Skyentry dolžno 4,6 milijona evrov, med njimi pa sta še podjetje Toncity Pacifik investicije v stečaju in njegov nekdanji direktor Andrej Grahor – se je srbsko-ameriški poslovnež uspel dogovoriti o poplačilu dolgov.

Kot nam je pojasnila Mandarićeva odvetnica Carmen Dobnik, so enega upnika poplačali v celoti, z drugimi pa se dogovorili o odplačilu dolgov v roku devetih mesecev. Do prihodnje jeseni je tako umaknjena tudi dražba zemljišča.

Na parceli, ki jo je Mandarić leta 2007 kupil za osem milijonov evrov, je poslovnež namereval zgraditi poslovni objekt s podzmeno garažo, nato pa je padel v dolgove in izgradnja se ni uresničila. Naposled je nekdanji koprski župan Boris Popovič zemljišče z odlokom še prekategoririziral iz zazidljivega v park.

Zaradi tega je Mandarić sprožil spor pred ustavnim sodiščem, spomladi pa novemu županu Alešu Bržanu predlagal še sporazumno izvensodno rešitev spora in razveljavitev odloka. O tem se bodo po besedah Dobnikove začeli pogovarjati zdaj, ko je dražba zemljišča umaknjena. "Ocenjujem, da je občina razumna," pravi Mandarićeva odvetnica, ki dodaja, da je najbrž v interesu vseh, "da se s to luknjo sredi Kopra nekaj naredi."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija