MAJICA, ZARADI KATERE POSLANEC RAZMIŠLJA O IZSTOPU: "Če prevladuje mnenje, da je to kul, potem je čas, da zapustim Levico" (FOTO)

Slovenija

V državni zbor je ta teden poslanec Levice Primož Sitar prišel v majici z napisom 'Bad Religon', pod katerim je bil znak za prepovedano s križem. Del javnosti je svoje nestrinjanje s takšnim početjem poslanca izrazilo na družbenih omrežjih. Večina jih meni, da gre za razpihovanje sovraštva.

V Levici so sicer pojasnili, da gre za zaščitni znak ameriške punk rock skupine. Svoje stališče je na Facebooku izrazil tudi Sitar, češ, da gre za majico z logotipom skupine in je to njegov osebni 'homage' delu skupine, njihovemu idejno-političnemu stališču o vključevalni družbi, družbeni pravičnosti in neposredni demokraciji.

A se vsi v Levici ne strinjajo s takšnimi argumenti. Njihov poslanec Franc Trček je kolege pozval, naj objavo o majici umaknejo. Meni namreč, da gre za 'Sitarjevo infantilnost. Če prevladuje mnenje, da je to kul, potem je čas, da zapustim Levico.'

Trček je bil z besedami precej neposreden: "Tisto Levico, za katero sem bil dobesedno prvi, dokler ste številni sedeli še na ločenih kupčkih znotraj ZL, bevskajoč eni na druge. Pika!"

Mnenju Trčka, da je takšno vedenje otročje, so se pridružili tudi številni komentatorji. Kot se še sprašuje Trček, kaj bi storili, če bi 'uletel v mikici z napisom 3rd Reich, in potem znorim, ker ne veste, da seveda mislim na ta legendarni komad meni ljubega vokalno-instrumentalnega ansambla the Residents'.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  03 .02. 2020 ob  10: 56
Tale Trček ima prav Sitar je levi fundamentalist skrajnež.
Trček pa je zmerni levičar včasih pretirano iskren. Uredu.
Sitar se mora zavedati, da je ta opcija, ki jo on predstavlja v prejšnjem stoletju pobila sto m. ljudi.
Nacizem šestdeset m. ljudi.
Podatki po francoski raziskavi.
Želim si stranko strpnih članov. Sitar bi lahko uporabil majico kot pižamo, da ga nihče ne vidi.....
Monteverdi |  01 .02. 2020 ob  20: 20
Če je to edini razlog (očitno mu to prav pride), potem naj takoj odstopi!
td |  01 .02. 2020 ob  18: 11
Ah, dajmo Terček, izstopit iz stranke v kateri s srcem zaradi ENEGA poslanca s katerim se ne strinjaš glede majice. Pa še tebe vidijo kot ekstremista mnogi na desni. Samo to se še rabi Levici, da se boste zaradi neumnosti začeli med sabo davit. Sam sicer mislim, da vseeno nek kodeks oblačenja morda bit, vendar se tudi časi spreminjajo, 100 let nazaj bi verjetno vsakega kap, če bi videli kogarkoli kako se danes oblači, pa čeprav po zadnji modi.
Erazem |  01 .02. 2020 ob  15: 24
Spomnimo se - to je stranka, iz katere prihaja največje število obtožb o sovražnem govoru drugih.
anton |  01 .02. 2020 ob  13: 03
15
... po mojem mnenju "neokusno" in nezrelo oblačilo za poslanca ... ne bom se suščal kdo kaj nosi na koncertu, na športnih in drugih prireditvah ... saj je to pravica in okus vsakega posameznika, za poslanca pa kot sem omenil, je to neprimerno ...
galeb |  01 .02. 2020 ob  12: 33
Me izrazito vleče na levo, a ta majica je pa čisto nepotrebna. Takih potez ne rabimo ne z leve ne z desne.
vseved |  01 .02. 2020 ob  11: 36
Poslanec je udaril mimo, ker je napadel vero namesto institucije , ki se ima za edino zveličavno , iz katere izvira vse gorje in zlo na tem svetu.
Eno je vera, čisto nekaj drugega pa je rimokatoliška cerkev .