MAČEK PO NOVEM LETU? Preženite ga hitro in učinkovito

Trendi

Ste se po burni silvestrski noči prebudili z nadležnim alkoholnim mačkom? Če ste pretiravali z zdravicami, zelo verjetno zdaj trpite za glavobolom, slabostjo, občutljivostjo na svetlobo, vrtoglavico, drisko in žejo. Vaše telo je zaradi pretiranega pitja alkohola polno strupov. A to že veste. Morda pa ne veste, kako hitro in učinkovito lajšati posledice prekrokane noči.

Kako pregnati (alkoholnega) mačka hitro, učinkovito in na naraven način, torej brez tablet (in hitre hrane)? Odgovori se skrivajo v svetu kemije. Prva stvar, ki jo pojeste, naj bodo jajca! Ta vsebujejo esencialne aminokisline, med njimi cistein, ki pomaga zdraviti simptome pestre silvestrske noči. Privoščite si tudi juho ali napitek, ki je bogat z vitamini. Alkohol prinaša dehidracijo in posledično telo izgubi veliko elektrolitov. Te najlažje nadomestite prav z juho, energetskim napitkom (alternativa je kokosova voda) ali smutijem.

Intenziteto mačka blažita sadje in zelenjava. Fruktoza hitreje razgradi alkohol, kar pomeni, da se le-ta hitreje izloča iz telesa. Zaužijte svež sok iz pomaranč, paradižnika ali grenivk. Če, ko to berete, še niste odšli spati, potem pred spanjem vsaj uro in pol ne pijte alkohola, sicer bodo vaš spanec nenehno motili izleti na stranišče. Po mačku potrebujete kakovosten počitek.

Simptomi mačka so pogosto tudi posledica nizke vsebnosti sladkorja v krvi. Dvignete ga lahko s kruhom. Hrana, ki jo uživate, naj bo sicer lahka, da se telo ne bo mučilo še s prebavljanjem, saj ima že polne roke dela z alkoholom. Ko pa se boste kolikor toliko spočili, se spravite v gibanje. Svež zrak vam bo dobro del, prav tako plavanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija