Lukšič: Erjavec bi za svoj rating prodal državo

Predsednik SD Igor Lukšič glede nasprotovanja nepremičninskemu davku s strani prvaka DeSUS Karla Erjavca pravi, da smo "spet ujetniki ambicij posameznika, ki bi za svoj rating prodal državo". V DL pa pričakujejo, da bo predsednica vlade Alenka Bratušek zaradi tega morda celo sklicala sestanek vrha koalicije.

"Sile destabilizacije Slovenije se tako kot leta 2011 in 2012 ponovno koncentrirajo v stranki DeSUS. Za njihovo nespametno početje že danes vsi plačujemo previsoko ceno," je opozoril Lukšič.

Vodja poslancev DL Rihard Braniselj pa je izpostavil, da je Erjavec glede nepremičninskega davka še pred dnevi govoril drugače. Braniselj pričakuje, da bo DeSUS, kakršno koli odločitev glede podpore zakonu bo že sprejel, stal za svojo odločitvijo in zanjo sprejel tudi odgovornost.

Braniselj računa na to, da DeSUS ve, kakšen finančni vložek je v igri pri davku na nepremičnine in kaj pomeni, če ta davek ne bo vključen v proračun. Proračun sicer ni ogrožen, saj DeSUS pravi, da ga bo podprl, a bo po besedah vodje poslancev DL brez davka na nepremičnine prazen.

Zato pričakuje, da bo DeSUS v tem primeru izkupiček tega zakona našel kje drugje, a vnaprej svari, da ne v kriznem davku.

Braniselj: Erjavec in Gantar imata različna stališča

Braniselj je spomnil, da imata predsednik DeSUS in podpredsednik Tomaž Gantar glede omenjenega zakona precej različna stališča. Zaplet je po ocenah vodje poslancev DL problem te koalicije, a še večji problem predsednice vlade, zato pričakuje, da bo predsednica to tudi uredila, morda tudi tako, da bo sklicala sestanek vrha koalicije.

sveti jurij |  19 .10. 2013 ob  11: 15
Vsak politik ,župan, funkcionar v sloveniji bi še lastno mater n....... samo da ostane v stolčku
franci |  19 .10. 2013 ob  09: 19
Roby imaš prav ko bodo pa volitve bomo pa slovenske ovčke spet volili lukšiče,popote,erjavce itd OVCE SMO MI NE ONI
Politiki |  18 .10. 2013 ob  21: 32
Politiko se gre kdor ima denar...in kdor ga hoce se vec, se vec moci...cakam dan, ko bodo politiki priznali, da se gonijo za svoje interese oz za interese ozke skupine...to bo priznal politik, ce mu das kuverto ali ce ga mucis...jst taga ne bom dozivel
Roby |  18 .10. 2013 ob  21: 25
Kaj se pa ti vosu Lukšičev oglašaš...prvo naredite kaj da bodo ljudje imeli od česa živet, šele nato lahko bluzite o davkih na že obdavčeno...prekleti paraziti, vsi ste enaki, enkrat ko se dokopljete položajev, pozabite kdo vas je poslal zastopat narod....sram me je bit del te družbe...