LOV NA NEVARNA PSA: Enega so našli, drugega še iščejo

Kronika

Med Lokavcem in Ajdovščino sta v zadnjih dneh dva psa napadla več mimoidočih, ki so zaradi ugrizov potrebovali zdravniško pomoč, o čemer smo že poročali. Policisti so zaenkrat locirali le enega od psov in ugotovili, kdo je njegov lastnik. Lastnika mlajšega psa s svetlo rjavo dlako, ki je pobegnil, pa pozivajo, da se čim prej oglasi policiji.

Fotografije je simbolična. 

Prvič sta psa napadla v ponedeljek zvečer, ko sta ugriznila 50-letno državljanko Slovaške, ki je hodila iz Ajdovščine proti Lokavcu. Drugič sta v torek na približno istem kraju na kolesarski stezi napadla 28-letno kolesarko. Zvečer pa v bližini ajdovskega letališča še 31-letno Lokavčanko. Vse napadene ženske so pomoč poiskale v ajdovskem zdravstvenem domu, kjer so jim oskrbeli rane, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Včeraj zgodaj popoldne so našli večjega psa mešanca z daljšo črno dlako, kasneje so ugotovili, kdo je lastnik psa. Policisti bodo zoper mlajšega lastnika psa glede na vsa ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali zaradi kršitev določb zakona o zaščiti živali, so naknadno sporočili s policije.

Drugega, manjšega psa oziroma psičko s svetlo rjavo dlako policija še vedno išče. Morebitnega lastnika pa poziva, da čim prej pokliče policijo. O vseh ugotovitvah je bila obveščena tudi pristojna veterinarska inšpekcijska služba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  21 .12. 2023 ob  07: 52
So psa že uspavali,ali bo jutri spet napadal ljudi?