ZARADI VEČ NAPADOV DVEH NEVARNIH PSOV POKLICANI SPECIALCI: Kolesarka in peški huje poškodovane

Kronika

Kot so danes sporočili z novogoriške policijske uprave, je včeraj in v ponedeljek prišlo do več napadov dveh nevarnih psov na območju med Ajdovščino in Lokavcem. Vse pešce in kolesarje opozarjajo, da psov še niso izsledili, zato naj bodo še posebej previdni.

Fotografija je simbolična.

Prvič sta psa napadla v ponedeljek okoli 22.00, ko je 50-letna Slovakinja hodila iz Ajdovščine proti Lokavcu. Psa sta s polja pritekla za njo in jo napadla, pri tem sta jo ugriznila v predel stegna in goleni.

Na približno istem kraju sta ponovno napadla včeraj okoli 16.30, in sicer 28-letno kolesarko, ki se je peljala po kolesarski stezi. Eden od psov jo je ugriznil v desno nogo.

Ponovno sta psa napadla včeraj okoli 22.15, ko sta v bližini ajdovskega letališča skočila na 31-letno Lokavčanko. Eden od psov jo je ugriznil v gleženj leve noge in jo z gobcem držal, zato je padla po tleh.

Vse tri ženske so potrebovale nujno medicinsko pomoč, poškodbe so jim oskrbeli v ajdovskem zdravstvenem domu.

"Opozarjamo vse, tako pešce kot kolesarje, ki se bodo nahajali na tem območju, da psa še nista bila izsledena. S strani policistov sta bila sicer opažena, vendar ju niti delavcu iz zavetišča niti policistom specialne enote ni uspelo ujeti oziroma uspavati, saj se jima niso uspeli dovolj približati. Specialna enota je bila poklicana na kraj, ker so napadi eskalirali v taki meri, da je bila njihova pomoč nujno potrebna," so danes sporočili s PU Nova Gorica.

Psa sta mešanca. Eden je večji, s črno oziroma temno rjavo daljšo dlako, drugi je nekoliko manjši, s svetlo rjavo dlako.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  20 .12. 2023 ob  20: 25
Izsledit in takoj ubit.