LE KDO NE BI BIL RAD PAMETNEJŠI? To so preproste vsakodnevne navade za povečanje inteligence

Trendi

Zelo verjetno prav vsi hrepenimo po inteligenci. Med vsemi našimi osebnostnimi lastnostmi je inteligenca najbolj občudovano in uporabno orodje, ki nam je na voljo. Večina nas želi vedeti, kako postati pametnejši. Družba občuduje pametne ljudi in prav je tako. Naše življenje je namreč odvisno od dobrih odločitev. Trenutki sijaja lahko spremenijo potek življenja. Pametni ljudje, ki odpirajo vrata novim razumevanjem, so deležni največjih pohval. Vsi si želimo reči: "Imam odgovor." Predstavljamo štiri preproste vsakodnevne navade za povečanje inteligence.

1. Konstruktivno upravljanje s časom

Naredite seznam svojih prednostnih nalog. Lotevajte se jih glede na njihovo pomembnost. Namenite čas svojim projektom. Ko naletite na oviro, ne odnehajte, ampak se sprostite, si oddahnite in si odpočijte.

Vzemite si čas za "odklop" od dela in za določen čas pozabite na telefon in ostalo tehnologijo. Zlasti ob večerih in vikendih izklopite telefon.

2. Vsakodnevno branje

Ne glede na vsebino knjige, članka in tako naprej branje poveča vašo inteligenco. Ustvari vzdušje za razmislek in analitično razmišljanje. Ustavite se in razmislite o prebranem. Branje zahteva pozornost. S koncentracijo namreč spodbudite svoj um in povečate svojo možgansko moč.

Seveda imate kot odrasla oseba več koristi, če absorbirate bolj zahteven material. Če si prizadevate za prebavo težjih besedil, vas to lahko zdravo obremeni. Knjige, ki zajemajo aktualne ali družbeno pomembne teme, vas spodbudijo h kritičnemu razmišljanju.

3. Redna telovadba

Fantje, ki se naprezajo v fitnesu, običajno niso videti kot Einstein ali Hawking, a vsakodnevna vadba vas dejansko naredi pametnejše. Strokovnjaki verjamejo, da je za izboljšanje delovanja možganov dovolj že 15–30 minut vadbe na dan, trikrat na teden. Trideset do šestdeset minut na dan, štiri do petkrat na teden, pa je za vašo inteligenco še boljše.

Stari rimski rek pravi: "Zdrav duh v zdravem telesu." Ta rek ima presenetljivo znanstveno podporo. Raziskava z Univerze Concordia na primer ugotavlja, da pritok večje količine krvi in kisika v možgane dela čudeže za kognitivno zdravje. Večopravilnost ali po angleško "multitasking" med vadbo namreč stimulira več možganskih področij.

4. Mastna hrana

Najboljša hrana za delovanje možganov vsebuje veliko maščob. Ljudje na splošno verjamejo, da se z uživanjem maščob zredijo. Nekatere maščobe sicer lahko negativno vplivajo na vaše telo, vendar nikakor ne vse. Navsezadnje so človeški možgani sestavljeni iz 60 odstotkov maščobe. Če želite ohraniti svoj um v največji kondiciji, redno uživajte dovolj avokada, lososa in oreškov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija