KUP BIZARNIH TATVIN NA OBMOČJU PU KOPER: Odnesli vse od kotla za kuho žganja in roštilja do šankomata

Kronika

V Kopru je nekdo vlomil v skladišče in ukradel dva skuterja znamke Gilera Stalker, brez registrskih tablic. V Piranu je nekdo iz predprostora večstanovanjskega objekta ukradel rušilno kladivo Hilti znamke TE700 AVR, rdeče barve, vredno 1300 evrov. Na Črnem Kalu pa je nekdo ukradel dele kotla za žganjekuho, led luč in akumulator. V Prisojah pri Kopru je nekdo iz skladišča odnesel več predmetov za opravljanje gostinske dejavnosti (šankomat, roštilj, pečice, nekaj posode) v skupni vrednosti 3000 evrov.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave8 (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 106 klicev. Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, tri tatvine in eno ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda sta bili dve intervenciji.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti odkrili ponarejeno potrdilo o prebolevnosti covid-19. Sledi kazenska ovadba.

Nadzor tovornih vozil

Včeraj je na območju PU Koper potekal poostren nadzor nad tovornimi vozili. Kontrolirali so 278 tovornih vozil in ugotovili devet kršitev (tri kršitve zaradi preobremenjenosti vozila, tri primere ponarejenih dokumentov in tehnično pomanjkljivost na vozilu).

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 16 ilegalnih prehodov državne meje: pri Kozini štiri državljane Indije, pri Pomjanu sedem državljanov Bangladeša, štiri državljane Pakistana in enega državljana Albanije, so zapisali na koprski PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija