KORONAVIRUS SE ŠIRI MED BALTSKE DRŽAVE: Na Hrvaškem dva nova primera okužbe

Svet

Litva je danes potrdila prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Z boleznijo covid-19 je zbolela 39-letnica, ki se je vrnila iz Italije. Prvi primer so zabeležili tudi na Novi Zelandiji in v Nigeriji, v Južni Koreji pa je število potrjenih okužb preseglo 2000, poročajo tuje tiskovne agencije. Dva nova primera okužbe so potrdili tudi na Hrvaškem, enega v Zagrebu in drugega na Reki.

Da imajo na Hrvaškem dva nova primera okužbe, po enega na Reki in v Zagrebu, so potrdili na današnji novinarski konferenci hrvaškega štaba civilne zaščite v Zagrebu. Nova primera sta družinsko povezana z okuženimi v Zagrebu in na Reki, pri katerih so v torek in sredo potrdili prve okužbe na Hrvaškem. Na novo okuženi osebi sta bili že pred potrditvijo pod zdravniškim nadzorom v izolaciji v bolnišnicah.

Litovska vlada je danes potrdila, da žensko, ki je bila v Veroni, zdravijo zaradi blagih simptomov koronavirusne bolezni v bolnišnici na severu države. Njeno družino opazujejo zaradi morebitne okužbe.

V Evropi žarišče izbruha ostaja Italija, kjer so potrdili okoli 650 okužb. Umrlo je 17 ljudi.

V Novi Zelandiji so okužbo potrdili pri osebi, ki je v državo prišla iz Irana preko Balija. Osebo, ki je v svojih 60. letih, obravnavajo v bolnišnici v Aucklandu. Domnevno naj bi šlo za državljanko Nove Zelandije, ki je prispela v Auckland v sredo. Oblasti so pozvale vse potnike, ki so bili na istem letalu, naj stopijo v stik z njimi, če so zaskrbljeni. So pa zagotovili, da imajo zadevo pod nadzorom.

Prvi primer okužbe so zabeležili tudi v Podsaharski Afriki. V Nigeriji so okužbo potrdili pri Italijanu, ki se je vrnil v mesto Lagos.

V Južni Koreji so danes potrdili 571 novih primerov okužbe, s čimer je skupno število doslej okuženih naraslo na 2337, so sporočile oblasti. Več kot 90 odstotkov vseh bolezni je v mestu Daegu na jugu države in v sosednji provinci North Gyeongsang. Zaradi covida-19 je doslej umrlo 13 oseb.

Župan Deaguja ocenjuje, da bi lahko v mestu število okuženih naraslo na 3000.

Na Kitajskem so sicer v zadnjem dnevu zabeležili 44 novih primerov smrti in 327 novih okužb, kar je najnižje število novih okužb v zadnjem mesecu. Skupno je na Kitajskem zaradi novega koronavirusa umrlo 2788 ljudi, okužilo pa se jih je skoraj 79.000.

Po celem svetu se je skupno do sedaj z novim koronavirusom okužilo več kot 83.000 ljudi, od tega jih je okoli 36.500 že ozdravelo. Umrlo jih je več kot 2800.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija