KORONAVIRUS KLESTI TUDI PO KULTURNIH PRIREDITVAH: Motovunskega festivala ne bo, Zucchero v Stožicah prestavljen

Svet

Osrednjega programa letošnjega Motovun Film Festivala ne bo zaradi poslabšanja stanja z epidemijo bolezni covid-19, so sporočili organizatorji enega bolj priljubljenih festivalov v jugovzhodni Evropi. Sicer bodo po zadnjih informacijah odpovedane vse javne manifestacije v hrvaški Istri, tudi puljski filmski festival in jazz festival v Grožnjanu. Koncert italijanskega glasbenika Zucchera, ki je bi načrtovan 3. novembra v dvorani Stožice, pa je zaradi epidemije koronavirusa prestavljen na 31. maj 2021, so sporočili organizatorji.

Organizatorji koncerta v Stožicah obenem poudarjajo, da že kupljene vstopnice veljajo za nov termin. Imetniki vstopnic, ki jim novi datum ne ustreza, pa jih lahko vrnejo do konca julija. V tem primeru bodo na prodajnem mestu dobili povrnjeno kupnino. Organizatorji sicer pozivajo vse kupce, da obdržijo vstopnice za novi termin in s tem, kot so zapisali, "podprejo prihodnost koncertnega dogajanja v Sloveniji".

Prestavljen za nedoločen čas

Z željo, da bo motovunska gora filmov vsem ostala v lepem spominu, smo sprejeli težko odločitev: osrednji del festivala, ki je bil načrtovan med 30. julijem in 1. avgustom v Motovunu je prestavljen za nedoločen čas, pa piše na spletni strani festivala.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Organizatorji so pojasnili, da so odločitev sprejeli po sestanku s štabom civilne zaščite istrske županije, na katerem so sklenili, da dogodek v majhnem mestu kot je Motovun predstavlja veliko tveganje za širitev okužb z novim koronavirusom.

Poudarili so, da so odločitev sprejeli z občutkom odgovornosti za obiskovalce, prebivalce in člane festivalske ekipe. Upajo, da bo šlo samo za kratek premor v dolgoletni tradiciji motovunskega filmskega festivala.

So pa organizatorji napovedali, da bodo del festivalskih programov izvajali v drugih hrvaških mestih. Med drugim bo med 23. in 26. julijem v Buzetu potekal program za otroke in mlade Buzz@teen. Ocenili so namreč, da spremljevalni programi ne predstavljajo epidemiološkega tveganja.

Pripravljajo tudi druge filmske projekcije, ki jih bodo izvedli na različnih koncih Istrske županije in ob hrvaški obali. Med drugim bodo med 31. julijem in 3. avgustom predvajali filme na poletnem odru Tuškanac v Zagrebu, še bogatejši festivalski program pa bo potekal med 27. avgustom in 6. septembrom v zagrebški hiši za ljudi in umetnost Lauba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija