KOPRSKO DRUŠTVO PINA SPOROČA: Tu bo mladim na voljo pomoč pri zaposlovanju

Koper

Na mednarodni dan prijateljstva, ki ga obeležujemo 30. julija, bo zaživela spletna revija o zaposlovanju mladih Youth Employment Magazine. Revija bo vir vsebin za vse projekte, ki se izvajajo s finančno pomočjo Sklada za zaposlovanje mladih v okviru finančnih mehanizmov Evropskega gospodarskega prostora (EGP) in Norveške, je sporočilo društvo PiNA.

Novoustanovljena revija bo združevala vsebine, ki nastajajo v sklopu vseh financiranih projektov: ne le novice o aktualnih dosežkih in informacijah o njihovem napredku, temveč tudi poglobljene članke in druge vsebine. Poleg tega bo koledar omogočil občinstvu spremljanje vseh dogodkov, ki jih organizirajo projekti v Evropi in državah donatoricah.

Del projekta je tudi Kulturno izobraževalno društvo PiNA iz Slovenije, ki s projektom Social Innovators naslavlja izziv visoke stopnje brezposelnosti med mladimi, hkrati pa tudi izziv nizke stopnje zaposlenosti v nevladnem sektorju.

Po zadnjih podatkih evropskega statističnega urada v letu 2018 približno 15 milijonov mladih, starih od 20 do 34 let, v EU ni bilo niti v zaposlitvenem razmerju niti v izobraževalnem procesu ali procesu usposabljanja. V Italiji in Grčiji, ki imata najvišjo stopnjo brezposelnosti med mladimi, več kot četrtina mladih ni bila vključena na trg dela.

Za spodbujanje trajnostnega in kakovostnega zaposlovanja mladih v Evropi so Islandija, Lihtenštajn in Norveška leta 2017 v okviru finančnih mehanizmov EGP in Norveške vzpostavile Sklad za zaposlovanje mladih, vreden 60 milijonov evrov. 26 projektov, izbranih za financiranje, zdaj izvaja svoje pobude, katerih cilj je pomagati približno 25.000 mladim, da najdejo ali ustvarijo novo zaposlitev.

"Ranljivi mladi pogosto izpadejo iz sistema formalnega izobraževanja in usposabljanja, kot tudi s trga dela, zato obstaja velika potreba po inovativnih rešitvah, prenosu dobrih praks in študijah o uspešnosti ukrepov. 26 projektov bo razvijalo, pilotiralo ali implementiralo skoraj 100 novih pristopov, metod in praks, s poudarkom na inovativni naravi Sklada za zaposlovanje mladih," je izpostavila Grethe Haugoy iz sklada.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija