KOPRSKI POLICISTI ODKRILI UKRADENI VOZILI: Eno našli v Interpolovi evidenci, drugo ima prepoved vožnje po Sloveniji (FOTO)

Kronika

Koprski policisti so v tem mesecu odkrili dve ukradeni vozili, obe na območju nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči.

Policista Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper sta 13. julija na relaciji Fernetiči–Sežana ob 23.30 opazila osebni  avtomobil  znamke  Mercedes benz, črne barve, z nameščenimi registrskimi tablicami Albanije, ki je vstopilo iz Italije preko nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči. Zapeljala sta za njim in ga ustavila na počivališču Fernetiči jug. V postopku sta ugotovila, da je voznik 33-letni državljan Albanije, z urejenim prebivanjem v Italiji, pri preverjanju registrske številke in številke šasije v računalniških evidencah policije pa, da je vozilo zavedeno v Interpolovi evidenci ukradenih vozil, razpisnica Albanija, z dne 11. oktober 2018. Vozilo sta mu zasegla, vozniku pa sledi kazenska ovadba.

Včeraj ob 11.30 pa so policisti na bivšem mejnem prehodu Fernetiči zaustavili osebno vozilo znamke Mercedes, tip A 180, španskih registrskih številk, ki je vstopilo iz Italije v Slovenijo. Vozil ga je 39-letni državljan Romunije, ki začasno prebiva v Španiji. Pri kontroli in preverjanju so ugotovili, da je vozilo najeto, vendar ne sme zapustiti določenega območja EU, prav tako ne sme vstopiti na območje Slovenije. Podjetje je takoj podalo iskanje za vozilo. Vozilo so policisti zasegli, postopki še potekajo, so zapisali na PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija