KOPRSKI POLICISTI KONEC TEDNA UJELI 150 PREBEŽNIKOV: V enem avtu se jih je peljalo 12

Kronika

Primorski policisti so od srede do danes obravnavali okoli 150 nelegalnih prehodov meje in devet organizatorjev nezakonitih prehodov. Tako so policisti v soboto med drugim v Italijo sledili avtu, ki ni ustavil na semaforju. Voznik je povzročil prometno nesrečo. Prevažal je dva Iračana, ki sta mejo prestopila nezakonito, in otroka.

Fotografiji sta simbolični.

V četrtek so primorski policisti odkrili organizatorja nezakonitega prehoda meje. Na cesti za Mune so ustavili avto z italijansko registracijo. Vozil ga je državljan Albanije, v avtu pa sta bila še dva državljana Albanije, ki sta v Slovenijo vstopila nezakonito. Oba potnika so policisti vrnili na Hrvaško. Voznika pa so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

V petek so policisti v avtomobilu 53-letnega Hrvata odkrili tri Turke, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. Hrvat je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

V soboto ponoči pa so v Knežaku policisti ustavili tri avtomobile, registrirane v Italiji. V prvem avtomobilu sta bila Romun in Italijanka. V drugem avtu, katerega voznik je pobegnil, so policisti odkrili 10 Eritrejcev, Afganistanca in Pakistanca. V zadnjem avtomobilu pa sta bila državljana Pakistana, ki imata urejen status v Italiji. Kmalu so policisti prijeli tudi pobeglega voznika.

Pet osumljencev so policisti pridržali zaradi organiziranja nezakonitih prehodov meje, gre za Romuna, Italijanko in tri Pakistance. 12 tujcev, ki so v državo vstopili nezakonito, pa so odpeljali v center za tujce. Postopki še potekajo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija