KOPRSKA OBČINA USTAVILA POSTOPEK IZBIRE NAJEMNIKA ZA LOGGIO: Objavila je nov razpis

Koper

Mestna občina Koper je v začetku tedna sodelujoče obvestila o ustavitvi postopka izbire najemnika za kavarno Loggia. V novem razpisu, ki ga je objavila včeraj, je na novo opredelila pogoje za sodelovanje in s tem zagotovila, da se za najem Loggie lahko potegujejo le izkušeni gostinci.

Ker Mestna občina Koper (MOK) želi, da bi kultno mestno kavarno upravljal izkušen gostinec z dolgoletnimi izkušnjami in jasno začrtano podjetniško zgodbo, ki bo oživila in na novo ovrednotila osrednji del koprskega mestnega jedra, je v začetku tedna ustavila postopek izbire najemnika za kavarno Loggia, so sporočili. Med postopkom se je namreč v delu, ki se nanaša na reference ponudnika in opis predvidene investicije v prostor, izkazala potreba po natančnejši opredelitvi pogojev za sodelovanje, zato se je MOK odločila, da razpis ponovi. Na prvi razpis za oddajo kavarne Loggia sta sicer prispeli dve ponudbi.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Izklicna cena za najem 317,66 kvadratnega metra velikega poslovnega prostora na osrednjem mestnem trgu ostaja nespremenjena, in sicer 2.600 evrov, pogodba bo sklenjena za nedoločen čas. Rok za prijavo se izteče 28. julija, ob 12. uri. Odpiranje ponudb bo javno, in sicer 30. julija, ob 9. uri, v prostorih občinske uprave. Prijavitelji morajo po novem ponudbi priložiti dokazilo o najmanj triletnem neprekinjenem delovanju v gostinski dejavnosti in izpis prometa iz dejavnosti za zadnji dve leti, poleg tega mora imeti ponudnik bonitetno oceno najmanj 6 po pravilih Basel II.

Poslovni prostor se oddaja v najem v stanju, v kakršnem je, za usposobitev prostora bo moral izbrani ponudnik zagotoviti lastna finančna sredstva, medtem ko bosta morebitna vlaganja, ki bodo povečala gradbeno vrednost prostora, novi najemnik in Mestna občina Koper urejala z aneksom k najemni pogodbi. Novi razpis določa, da prijavitelj ponudbi priloži opis nameravane investicije in terminski plan izvedbe ter datum začetka opravljanja dejavnosti.

Poleg ponujene cene bodo morali interesenti v ponudbi opredeliti tudi vsebino programa, ki ga bodo izvajali. Pogoji, ki jih bodo morali izpolniti, so enaki kot v prejšnjem razpisu, bodoči najemnik bo moral v sodelovanju z drugimi lokalnimi ponudniki organizirati različne prireditve in dogodke, kot so glasbeni, degustacijski, literarni in drugi tematski večeri. Obratovalni čas bo moral prilagoditi času prireditev, ki se bodo izvajale v bližini, sodelovati na prireditvah, ki jih v neposredni bližini organizirata oziroma sofinancirata Mestna občina Koper ter Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, sodelovati z združenjem trgovcev Zavod Koper Otok in se vključevati v druge skupne promocijske aktivnosti in projekte, ki so pomembni za razvoj in nadgradnjo ponudbe v mestnem jedru. Izbrani najemnik bo moral o izvedbi teh aktivnosti občini poročati dvakrat letno, še dodajajo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .07. 2020 ob  13: 36
najbolje bi bilo, da bi ga upravljala občina... zavodu za turizem, mladino in kulturo bi dodali režijski obrat in združili vse v enem. mestno jedro je itak mrtvo
Tine |  09 .07. 2020 ob  21: 00
Verjetno niso našli skupnega jezika o višini mesečne podkupnine za šuca ali rožleta