KOPRČANI ODLOČITEV PRESTAVILI NA ZADNJI KROG: Iz Maribora prineslo zlato točko (VIDEO)

Koper

Rokometaši mariborskega Branika in Kopra so se v 9. krogu končnice lige NLB (skupina od 1. do 6. mesta) razšli z neodločenim izidom 27:27 (14:11).

Mariborčani bi z zmago proti Koprčanom potrdili četrto mesto v državnem prvenstvu, ki v prihodnji sezoni prinaša nastop v kvalifikacijah za pokal EHF. Čeprav so bili večji del tekme v ospredju, vodili tudi za sedem golov, pa so z izvrstno končnico Primorci odločitev o četrtem mestu prestavili na zadnji krog. Mariborčani imajo sicer še vedno dve točki prednosti pred Koprom, a ima slednji boljši medsebojni izkupiček.

Domačini so v prvem polčasu vodili praktično ves čas z izjemo izida 0:1, nekajkrat so prišli tudi do štirih golov prednosti, a na varnejšo razdaljo jim ni uspelo uiti. Prvi polčas so Štajerci dobili s 14:11.

Konec, 27 : 27 Forza Koper

Posted by RD Koper on Sunday, May 26, 2019

V drugem polčasu pa so gostitelji stopnjevali ritem in v 39. minuti z golom Andraža Velkavrha povedli z 21:14. V zadnjih deset minut so domači stopili s šestimi zadetki naskoka in vse je kazalo, da bo Mariborčanom uspelo priti do tako želene zmage.

Toda do konca tekme so Koprčani naredili delni izid 7:1 in poskrbeli, da bo odločitev o četrtem mestu padla v zadnjem krogu. V 59. minuti je končni izid postavil Tilen Sokolič.

Pri domačih sta bila s po petimi zadetki najboljša Velkavrh in Nikola Ranevski, pri gostih pa je sedem golov dosegel Grega Krečič.

Mariborska ekipa bo v zadnjem krogu gostovala v Ribnici, koprska pa bo gostila Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta v petek, 31. maja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija