Koprčani danes v gosteh proti Celjanom

Lestvica pove vse. Rumeno-modri so po 12 prvenstvenih krogih na tretjem mestu prve lige, kar je vsekakor več, kot so tudi sami pričakovali ob začetku letošnjega tekmovanja. Varovanci trenerja Vanolija so na letošnje prvenstvo namreč krenili zdesetkani, saj je ekipo poleti zapustila cela plejada izkušenih in preverjenih nogometašev.

Na Ljubljanski 2 so stavili na mlade in, kot kaže, zadeli v polno. Jedro ekipe danes sestavljajo 20-letniki. Ni naključje, da je selektor mlade reprezentance na nedavni zbor poklical kar pet kanarčkov. To dokazuje, da je bila strategija "klubskih arhitektov" pravilna. Resda se je moštvo v nadaljevanju prvenstva krepilo, saj so poškodbe Mavriča Rožiča in Hadžiča to pogojevale, a tudi pri novincih so bili klubski strategi zadnji prestopni rok bolj previdni in so, kot kaže, zadeli v polno. Halilovič in Ivetič sta svoje kvalitete že dokazala. Gregorič, Arčon in Pilčič pa bodo za to zagotovo kmalu dobili priložnost. Morda že v Celju, kjer bodo rumeno-modri nastopili v kompletni postavi. Glavna Vanolijeva skrb bo tako kanarčke spustiti na tla, saj so po sobotni zmagi proti Mariboru poleteli visoko v nebo. Tudi nasprotniki jih sedaj zagotovo jemljejo precej bolj resno. Poškodovanih, kot že rečeno, ni, kaznovanih za spremembo prav tako ne. Po odsluženi kazni sta Vanoliju ponovno na razpolago srčni Čovilo in agilni Gregorič, ki se bo zagotovo hotel izkazati po neupravičeni izključitvi v Stožicah. V Celju so Koprčani v preteklosti že zmagovali in zakaj se zgodovina ne bi ponovila.

A to ne bo lahko. Na nasprotni strani jim bodo stali motivirani Celjani, ki bodo tokrat morali tekmo odigrati brez kaznovanih Mihe Korošca in Benjamina Verbiča.  Po vročem lokalnem obračunu z Velenjčani so "knezi" odločeni podaljšati niz zaporednih zmag pred domačim občinstvom na štiri. Tokratni nasprotnik je zanje sicer vse prej kot ugoden, a predzadnje mesto na prvenstveni lestvici ne pušča veliko izbire. Priznati je treba, da bi si Celjani, glede na prikazano v dosedanjem delu prvenstva, zaslužili nekoliko bolj ugledno pozicijo, kar so navsezadnje dokazali tudi z odlično odigrano tekmo na Bonifiki v uvodu prvenstva. Vendar mlado moštvo očitno plačuje davek neizkušenosti, ki odžira točke predvsem na gostovanjih. Lansko smolo s poškodbami so v letošnji izvedbi tekmovanja zamenjale številne kazni nogometašev, ki bodo vplivale tudi na sestavo ekipe proti kanarčkom. Da je mera polna, bo tokrat na hladnem še trener Miloš Rus, ki mu je zavrela kri na tekmi z Rudarjem. Medsebojna statistika tekem med Celjem in Koprom je, ko gre za srečanja na Štajerskem, popolnoma uravnotežena. Obe moštvi sta se na dosedanjih 32. obračunih veselili v trinajstih primerih in se šestkrat razšli brez zmagovalca. V prid gostiteljev tako govori le rahla premoč v razliki med danimi in prejetimi zadetki. Srečanje bo sodil Matej Jug.