FC Koper rešen dolgov, na potezi glavni sponzor

Nogometni klub FC Koper je ob koncu prestopnega roka sklical novinarsko konferenco. Na njej je poleg tega, da je predstavil ekipo, srečanje z novinarji izkoristil za razkritje nekaterih perečih tem, povezanih s klubom. Predvsem je aktualno servisiranje dolga do glavnega upnika Milana Mandariča in podaljšanje pogodbe z glavnim sponzorjem Luko Koper.

Po besedah podpredsednika kluba Anteja Guberca je klub, kar se tiče dolga, opravil svoje. "Kot veste, smo bili z Mandaričem dogovorjeni, da mu do 31. avgusta nakažemo 100 tisoč evrov. To smo tudi storili. Ostalih 700 tisoč evrov pa mu bomo vrnili v prihodnosti, vse bo odvisno od prodaje igralcev." Dogovor predvideva, da gre polovica kupnine od vsakega igralca Mandariču, vse dokler se ne poplača omenjenih 700 tisoč evrov. Dolg bi lahko bil še nekoliko večji, a se je srbski poslovnež odpovedal skoraj polovici milijona evrov.

Ante Guberac

"Denar sem nakazal, ker sva se tako ustno dogovorila, upam, da bo tudi druga stran tako korektna, kot smo bili mi. Sedaj vse skupaj na papir prenašajo pravniki," tako Guberac. "Če teh dolgov, ki sem jih podedoval ob svojem prihodu in so stari več kot pet let, ne bi bilo, bi bil danes Koper najbolj urejen klub, imel bi dva milijona evrov na računu," je še dodal Guberac.

Kaj bo naredila Luka Koper?

A z rešitvijo dolgov še ni konec težav. Vodstvo kluba mora do konca septembra prepričati Luko Koper, ki je glavni sponzor kluba, da podaljša pogodbo, ki se izteče zadnjega v mesecu. Guberac je sicer dejal, da tukaj ne pričakuje večjih zapletov, kljub turbulentnim časom, vezanim na imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča na čelo družbe. Slednji nam je v telefonskem pogovoru dejal, da sicer z zagotovostjo ne more ničesar trditi, vendar namerava kot prvi mož Luke nekaj tudi vračati okolju. "To sem počel tudi v svojih podjetjih in s to prakso želim nadaljevati. Šport je nekaj, kar potrebujemo vsi, zato tukaj ne nameravam prekinjati že utečenih sodelovanj. Moji rezi bodo drugje," je za Regional pojasnil Mišič.

Rodolfo Vanoli

Ekipa proti pričakovanjem druga

Ekipa FC Kopra je navkljub poletnim pretresom, ko se ni vedelo, ali bo klub sploh obstal, ostala enotna in sledila trenerju Rodolfu Vanoliju. "To, da smo drugi na lestvici, je plod dela fantov, ki so mi popolnoma sledili. Od prvega do zadnjega, od kapetana do hišnika. To kar počnemo, je nekaj krasnega, in v tem ritmu nameravamo nadaljevati," je sklenil trener.

sveti jurij |  05 .09. 2013 ob  15: 25
Za nogomet je škoda vsakega € , ker nogometaši niso in ne bodo nikoli dosegli nobenega omembe vrednega rezultata, kaj šele , da bi bili evropski prvaki kot so to bili rokometaši.
Kako pa je pri nas |  05 .09. 2013 ob  13: 09
S prestopi se da dobro zaslužit:
Matični klub bi bil upravičen do 0.5 odstotka prestopnega zneska, ki se bo povišal še glede na obdobje, ki ga je igralec v tem klub preživel.
Ostali, ki pritaknejo svoj lonček, ko nastopi izplačilo, so zagotovo še razni agenti, odvetniki, ki so uredili potrebne papirje in seveda država, ki si lahko ob tako donosnem poslu obeta lep zaslužek.
Nogometaši pa še vedno niso največji športni bogataši, saj tam kraljujejo igralci golfa, ameriškega nogometa, košarke....
Tako, da ja šport je zelo donosen posel.
ToK |  05 .09. 2013 ob  09: 35
ja to je problem da so tifozi internetni navijači 12tim pa ne pustijo da navijajo na stadionu pol pa se izgovarjajo na spore in nepravilnosti v fc koper raje povejte resnico da ste med sabo skregani in da bi radi še vse ostale skregali
Kanarino |  05 .09. 2013 ob  08: 08
vem samo, da brez navijačev na tribunah ni nogometa, saj za koga se pa nogomet igra? vedo to v vseh normalnih nogometnih okoljih. Klub naj torej poskrbi za to...upam da niso sami sebi namen.
Tok87 |  04 .09. 2013 ob  20: 29
ToK:haha,še dobro,da mamo tebe na netu,da je zabavno,če ne bi šli na biro:)
Ke mona si,da ni večje.
Samo za dobrim konjem se prah dvida :)
Vidim,da ti Tifozi ne dajo mira:).Upam,da lahko spiš hehe,ker Tifozi bojo vedno obstajali in nikoli umrli:)
Me pa veseli,da nekoga kot si ti XY motijo Tifozi.
Slava jim :))))
ToK |  04 .09. 2013 ob  19: 20
KOPER RABI NAVIJAČE NA TRIBUNAH DA JIH SPODBUJAJO NE PA INTERNETNE NAVIJAČE KI NEVEJO SAMI Z SABO KAJ BI POČELI TIFOZI SPRIJAZNITE SE DA STE ŽE ZDAVNAJ UMRLI
KP stara garda |  04 .09. 2013 ob  16: 16
vsi tisti ki dan danes podpirate ta klub ste lahko samo:

1 zaposleni na obcini.....torej paraziti iz javne uprave

2 zaposleni v klubu oz grafistu

BREZ NAVIJACEV NI KLUBA

MI TIFOZI SRCE SMO KOPRA

Copy-paste |  04 .09. 2013 ob  15: 33
Copy-pastam vsebinski komentar uporabnika "Dolgovi":

"Ko je g. Guberac junija zapustil FC Koper so bili dolgovi približno sledeči: 1,3 mio eur do Mandarića, 100.000 eur do Mamića, 300.000 do Grafista d.o.o. ter še najmanj 300.000 do ostalih dobaviteljev, torej skupaj cca 2 mio eur. Sedaj je Mandarić klubu odpisal 0,5 mio eur dolgov, klub mu je nakazl še 100.000, torej dolgovi do Mandarića ostajajo 700.000 eur. Kako pa je s tistimi 0,7 mio eur dolga do Grafista, Mamića in dobaviteljev?!?
Retorično vprašanje za Guberaca, in vse kao novinarje, čeprav teh ni... Če se jutri npr. gospod Guberac odloči zapustiti klub, bodo dolgovi rešeni in bo dolg samo do Mandarića (0,7 mio eur) al bodo tej dolgovi okoli 1,4 mio eur ali pa morda celo višji?
Če bodo le 0,7 prosim novinarji in gospod PRovec iz Pirana naj obelodanijo, kako so pokrili še ta preostali dolg.

Tako pa vsi vemo kakšna je resnica. Koper ostaja na veliko zadolžen klub, dogovor z Mandarićem je bil sklenjen in nekaj se mu je vrnilo in to je tudi vse. NOVINARJI PA NABIJATE BALE BALISSISSIME!

UPRAVA ODSTOPI!"
direktno |  04 .09. 2013 ob  15: 16
FC Koper v globokem minusu, dolžniki grozijo, Guberac odstopi, se vrne nazaj, GGM na vso silo ustoličijo v Luko, POPO se zeloo angažira, poceni prodan Speedpub, kupec Grafist za nekega tujca, Guberac nakaže 100000 Mandariču, Ton Lake se začne zasipavat po nalogu Mandariča, GGM izjavi, da je naklonjen sponzoriranju, da bo pa rezal drugje.
Se vam kaj svita?
Ideja |  04 .09. 2013 ob  13: 49
mogoče je boljše da komentirate vsebino, kot pa da se medsebojno obtožujete, .....kot da hoče kdo pozornost preusmerit drugam.
@Matija |  04 .09. 2013 ob  13: 18
Matija lepo povedano, ampak saj vsi vemo, da tisto ni pisal nihče od nas. Nekomu očitno paše, da nas skrega.
Matija ( Dvanajsti Kopra) |  04 .09. 2013 ob  13: 12
Kot vodja navijanja pri Dvanajstih , prosimo vse, ki se podpisujejo z našim imenom navijaške skupine, naj to prenehajo, naj prenehajo zlorabljati naše ime, če nimate dvojolj jajc( po domače povedano) da se podpišete s svojim imenom, sploh ne komentirajte!!! LP
1