KOPER PRIMORSKA IMA BLOKIRANE VSE RAČUNE: Klub ostal še brez dveh igralcev

Koper

Nadaljujejo se odhodi igralcev košarkarskega prvoligaša z Obale, ki se je znašel v hudih finančnih težavah. Po medijskih informacijah sta Koper Primorsko zapustila tudi Stephen Holt in Žan Mark Šiško.

Po poročanju Sportala je s Koper Primorsko pogodbo že prekinil 28-letni ameriški branilec Holt, ki se je slovenskim državnim in pokalnim prvakom pridružil pred letošnjo sezono. Kot poroča EkipaSN, je Holt že podpisal z Astano, za katero je igral pred prihodom v Koper. Skupaj s Šiškom ga tudi ni bilo v kadru ob zadnjem porazu proti Crveni Zvezdi.

Najbolj talentirani član primorske zasedbe pa je blizu dogovora z ekipo Bayerna iz Münchna, omenja pa se še ponudbe evroligaških klubov Maccabi Tel Aviv in Olimpia Milano.

PO ODHODU TREH GLAVNIH IGRALCEV ŠE TRENER: Koper Primorsko zapušča tudi Jurica Golemac

Košarkarski prvoligaš iz Kopra se je znašel v finančnih težavah, kar je imelo za posledico odhod nosilcev igre. Po informacijah portala kosarka.info se je za odhod iz Kopra odločil tudi trener Jurica Golemac. Jurica Golemac Slovenski košarkarski državni in pokalni prvak Koper Primorska je ostal brez treh glavnih igralcev.

Pred tekmo 13. kroga slovenskega prvenstva so zaradi neizpolnjenih finančnih obveznosti klub zapustili Marko Jagodić Kuridža, Lance Harris in Marjan Čakarun. Odšel je tudi glavni trener Jurica Golemac. Kot je poročala Ekipa SN, je glavno vlogo na klopi prevzel nekdanji slovenski reprezentant Goran Jagodnik, tehnični direktor in vodja mladinskega pogona.

BO KOPER PRIMORSKA OSTALA BREZ NAJBOLJŠIH IGRALCEV? "Trenutno smo na drugem mestu in bi bilo škoda, da se naša zgodba zaključi"

Košarkarski klub (KK) Koper Primorska je eden najuspešnejših v regiji, saj je lani osvojil ligo ABA 2 ter državno prvenstvo, trenutno pa je na drugem mestu v ligi ABA. V medijih se je v začetku meseca začelo šušljati, da naj bi se koprski klub soočal s finančnimi težavami, zaradi katerih bi ga utegnili zapustiti ključni igralci, med njimi branilec Lance Harris.

Predsednik kluba Gregor Vuga je sicer zagotovil, da klub ne bo propadel, kljub finančnim težavam in odhodom najboljših igralcev ter trenerja Jurice Golemca. Z denarjem, ki se je sprostil ob odhodih igralcev, bodo lažje premostili težave in izpeljali sezono do konca.

Po podatkih, dostopnih na spletni strani stop-neplačniki, imata družbi, ki upravljata klub, blokirane vse poslovne račune.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija