KOPER BO GOSTIL 500 AKROBATOV: Državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave (FOTO)

Koper

Športni klub (ŠK) Flip Piran pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije in s pomočjo koprskega ŠK FlipCapris 2. februarja 2019 v koprski Areni Bonifika organizira državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave 2019, na katerem pričakujejo 500 tekmovalcev iz vse Slovenije. Priložnost bodo dobili tudi začetnice in začetniki, mlajši od 10 let, saj bo obenem potekalo tudi odprto prvenstvo v tej kategoriji.

Prvo februarsko soboto se bo v koprski Areni Bonifika zbralo več kot 500 akrobatk in akrobatov iz 21 slovenskih športnih klubov. Pomerili se bodo za naslove najboljših v skokih z male prožne ponjave v državi. V Areno Bonifika so med 10. in 16. uro vabljeni vsi, ki želijo videti zanimive skoke, med katerimi bodo raznožke, skrčke, obrati, pa tudi takšne in drugačne salte – skrčene, stegnjene, z obrati, enojne, dvojne in še mnogo več. Vstop je prost.

Posamezno in ekipno bo tekmovanje potekalo v različnih starostnih kategorijah: cicibanke in cicibani (6-8 let), mlajše deklice in dečki (9-11 let), starejše deklice in dečki (12-14 let), mladinke in mladinci (15-16 let), članice in člani (20 let in več) ter starejši člani (40 let in več) in starejše članice (30 let in več).

Ob tekmovalnem programu bo potekalo tudi odprto prvenstvo v skokih z male prožne ponjave 2019 za začetnice in začetnike, mlajše od 10 let. V ŠK Flip Piran in ŠK FlipCapris športno gimnastiko, ritmično gimnastiko, cheerleading, akrobatiko, skoke z male prožne ponjave in na veliki prožni ponjavi ter ples trenira več kot 200 otrok, mladostnikov in odraslih z Obale in Krasa. Tekmovalci redno posegajo po medaljah na tekmah na državni ravni, uspešni pa so tudi na mednarodnih tekmovanjih. Zato visoke uvrstitve pričakujejo tudi na tokratnem tekmovanju na domačem terenu v Kopru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija